Haminan talousalueen uutislehti

Tätä et ole ennen nähnyt: runoburleski

Runouden rajoilla -festivaalin ohjelmisto limittyy sujuvasti Valojen yön ohjelmatarjontaan. Lady Laverna on yksi Säkeittän säpinää -runoburleskin häikäisevistä esiintyjistä.

Lauantaina klo 20 alkaen nähdään Lounashuone Kerholla jotain uutta: ohjelmassa on show&dinner -esitys Säkeittän säpinää. Haminan runoyhdistys tuottaa runoutta ja burleskia yhdistelevän shoen osana Runouden rajoilla -festivaalin ohjelmatarjontaa.

– Runoteemalla ei burleskia ole Suomessa tiettävästi tehty aiemmin. Kerholla tullaan näkemään maan eturivin burleskitaiteilijoita ja drag-artisteja, lupaa Heli Kärki runoyhdistyksestä.

Heli on tanssija ja tanssinopettaja, joka esittää burleskia itsekin. Taiteilijanimellä Josephine Flux hän tuo lavalle myös haminalaisosaamista pickup-artistien Lady Saffronin ja PaPau Uniquen lisäksi.

– On hienoa että olemme saaneet tänne alan parhaita. Esimerkiksi Lady Laverna on loistava esiintyjä joka on jo vuosia vieraillut Suomen lisäksi Euroopan ja New Yorkin lavoilla.

Myös Bettie Blackheart ja Frand Doggenstein ovat esiintyneet New Yorkin burleskifestivaalissa. Haminaan esiintyjäpari tuo esityksen jossa yhdistyy Kalevala, pellava ja hevimetalli. Edellämainittujen lisäksi Kerholla nähdään Maimu Brushwood, Freddie Fon Due, Lady Misty May, Bent Van Der Bleu sekä juontajana Stella Polaire.

Burleski-ilta on K18-tapahtuma. Siihen voi ostaa joko Show&dinner -lipun tai pelkän show-lipun. Dinner käsittää kolmen ruokalajin päivällisen.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli