Haminan talousalueen uutislehti

Lauri Rönkkö HP:n kotiuttajamörssäriksi

Pesäpalloilijat Lauri Rönkkö ja Antti Kortteenperä siirtyvät Haminan Palloilijoihin. Pelaajien sopimukset ovat mallia 1+1.

Rönkkö, 29,  siirtyy Haminaan Sotkamon Jymystä, Kortteenperä, 23, Koskenkorvan Urheilijoista.

Pesäpallopiireissä Rönkkö tunnetaan erinomaisena kotiuttajajokerina. Pelatessaan Sotkamon Jymyssä miehen rooli on jäänyt taitoihin nähden vaatimattomaksi, kun edellä on aina porskuttanut moninkertainen lyöjäkuningas Roope Korhonen.

Pelattuaan kauden 2017 Imatralla mies tehoili IPV:n paidassa 89 juoksua.

–Tosi hyvät fiilikset HP:n kiinnostuttua! Jo nyt odotan innolla, että pääsen pelaamaan yhdellä suosikkikentistäni, tuumii Rönkkö.

–Mahdollisuus ottaa isoa roolia uutta nousua tekevässä joukkueessa oli iso syy sopimuksen tekoon. Joukkueessa on tosi hyviä palasia ja potentiaalisia yksilöitä. Kova on usko, että pystymme pistämään monet koville ensi kesänä ja pelaamaan voitoista, kertoo Lauri Rönkkö.

Koskenkovan Urheilijoiden Antti Kortteenperä on erinomainen vaihtolyönneissään ja mies tuo myös nopeat jalat uuteen seuraansa.

–Hyvillä mielin tulen Haminaan. HP:stä olen kuullut positiivista ja mielenkiinnolla odotan pääsyä joukkueen kanssa tositoimiin, kommentoi Kortteenperä.

Lisäksi HP:n oma kasvatti Perttu Toikka on tehnyt vuoden jatkosopimuksen kasvattajaseuransa kanssa.

Haminan Palloilijoiden miesten joukkueen pelinjohtajana jatkaa Eerik Häkämies.

–Viime kauden loppu oli kuin satukirjasta ja sen seurauksena Haminan Palloilijat palautettiin sinne minne se kuuluukin. Sarjojen välinen ero vaatimustasossa on potenssiin kaksi, minkä pitää näkyä jokaisen joukkueen toimijan tekemisessä. On aika kiristää siis lenkkitossujen nauhat ja muuttaa sanat teoiksi, sanoo Häkämies.

Häkämies kokee, että on suuri kunnia olla oman kasvattajaseuran edustusjoukkueen nokkamies:

–Minulla lähtee nyt viides kausi seurassa valmennuksen saralla ja edustan siten jatkuvuutta HP:ssa. Missään nimessä en tätä pestiä olisi ottanut vastaan, jos en kokisi, että olen oikea mies tähän tehtävään.

–Joukkueen kokoaminen on sujunut hyvin. Nousijajoukkueen runkoon olemme saaneet superin raamit täyttäviä vahvistuksia. Tarkemmat tavoitteet määritämme joukkueen kanssa myöhemmin. Ainakaan itse en lähde ”vain” sarjapaikkaa säilyttämään. Jokapäiväinen tekeminen ratkaisee ja ansaitsemamme tulos tulee sen myötä, kertoo pelinjohtaja Eerik Häkämies.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide

Lue myös