Haminan talousalueen uutislehti

Kunnalliset eläinlääkäripalvelut saivat uudet tilat

Uusista ja tarkoituksenmukaisista työskentelytiloista iloitsevat kunnaneläinlääkärit Heidi Rämä (vas.), Tiina Lindholm, Jenni Hyväkkä, Jennika Ollila ja klinikkaeläinhoitaja Jessica Sahanen sekä Jennin sylissä avajaispäivänä tutustumiskäynnillä ollut Hippu-koira.

Haminan, Virolahden ja Miehikkälän kunnalliset eläinlääkäripalvelut muuttivat kuun alussa Rimamöljänkatu 4:en, Värisilmän ja Wurthin naapuriin.

– Tässä oli tyhjä halli, johon saimme toiveidemme mukaiset tilat, eläinlääkäri Jenni Hyväkkä kertoo.

Vastaanotolta löytyy tutkimushuoneet, tila hammashoitoa varten, laboratorio ja leikkaussali.

– Kuntatason praktiikaksi täällä on hyvä varustus. Iloisia olemme mm. inhalaatioanestesialaitteesta leikkaussalissa. Se mahdollistaa entistä turvallisemman, tasaisen anestesian toimenpiteen aikana.

Rimamöljänkadulla ei tehdä ortopedisia leikkauksia, vaan ne ohjataan yksityisille. Kiireetöntä pehmyt-osakirurgiaa kunnanlääkärit tekevät resurssien mukaan. Kunnan tulee järjestää arkipäivisin peruseläinlääkäripalvelut hyötyeläimille ja lisäksi kiireellinen eläinlääkäriapu kaikille kotieläimille kaikkina vuorokaudenaikoina.

– Yö- ja viikonloppupäivystys hoidetaan vuorotellen yhteistoiminta-alueen kuntien eläinlääkäreiden kesken.

Yhteistoiminta-alue ulottuu Pyhtäältä Miehikkälään.

– Alue on laaja, autossa istumista saattaa tulla paljonkin. Hankalin tilanne on, kun tuotantoeläintilat alueen vastakkaisilta laidoilta tarvitsevat apua samanaikaisesti, sanoo eläinlääkäri Tiina Lindholm.

Haminan, Virolahden ja Miehikkälän kunnalliset eläinlääkäriresurssit riittävät, jos kukaan ei sairastu ja lomat pidetään porrastetusti. Eläinlääkäreistä on pulaa ja sijaisia ei ole aina helppo saada.

– Näihin uusiin tiloihin saimme myös pienen asunnon, mikä helpottaa sijaisten saamista. Lisäksi meiltä löytyy  jonkin verran varustusta myös sijaista varten, niin kaikkea ei tarvitse hankkia itse.

Uusista tiloista löytyy myös ns. hiljainen huone. Kodinomainen rauhallinen tila on huomaavaisuutta lemmikille ja omistajalle kun lemmikkieläin lähtee viimeiselle matkalleen.  Huone on erillään muista hoitotiloista ja sinne pääsee suoraan ulko-ovelta; näin ollen sitä voidaan käyttää tarpeen mukaan myös infektiopotilaiden hoidossa.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli