Haminan talousalueen uutislehti

Satukirjan Sankariainesta on uuden ajan lastenmusiikkia koko perheelle

Satukirja-orkesterin levyn Sankariainesta- nimikkobiisi julkaistaan myös musiikkivideona 18.10.

Satukirjan Sankariainesta julkaistaan tänään valtakunnallisena satupäivänä. Satumatka Productionsin tuottama uusi lastenlevy avaa monitasoisesti tarinoiden avulla tärkeitä teemoja reggaesta rokkiin.

Mukaan on päässyt muun muassa digiörkki, ihmerobotti, sateenkaarikatti, peikko ja metsänhaltijat.

Satu Ristolan sävellyksissä ja sanoituksissa unelmien toteuttamiseen, iloon ja positiivisuuteen rohkaiseva musiikki avaa erilaisia tasoja eri-ikäisille.

Satu on taide- ja monikulttuurin ammattilainen, Satumatka-yrittäjä, taidekasvattaja, nukketeatteritaiteilija ja muusikko.

Viime vuosina hän on keikkaillut eri puolilla Kymenlaaksoa lastenmusiikin ja nukketeatterin parissa, sekä kehittänyt tietoa ja tarinaa yhdistäviä digitaalisia tarinaseikkailuita.

Musiikin tekeminen on ollut hänelle se punainen lanka mihin monet luovat produktiot ovat rakentuneet.

Edellinen lastenmusiikkilevy ilmestyi vuonna 2005. Satukirjan uusi Sankariainesta-levy on kuunneltavissa Spotifyssa, YouTubessa ja muissa digitaalisissa julkaisukanavissa.

Satumatka Productions suunnittelee parhaillaan ensi keväänä alkavaa konserttikiertuetta, jossa tarinan lomaan rakentuva konsertti saa tekoälyä hyödyntävän multimediaesityksen.

Satukirja-orkesterin esiintymisessä on panostettu visuaalisuuteen, sillä kaikki muusikot ovat sonnustautuneet satuteeman mukaisesti osaksi tarinaa.

Satu-haltija, Basso-kunkku, Taika-tonttu ja Mahti-merirosvo pitävät huolen siitä että kenelläkään ei tule olemaan tylsää, vaan tarjolla on musiikin iloa kaikilla mausteilla.

Satukirja-orkesterissa soittavat Satu Ristola (laulu, koskettimet, puhaltimet), Tapani Kuntsi (basso), Patrik Johansson (rummut) ja Markku Ahokas (kitara).

Levyn idea syntyi havainnosta, että uutta rytmikästä lastenmusiikkia on melko vähän tarjolla. Suurin osa levyn sävellyksistä on syntynyt puolentoista vuoden sisällä.

– Luulen että Sankariainesta levyn tarinallisiin mielikuvitusmaailmoihin on helppo samaistua. Ja niin kuin puhuva ihmerobotti sen Sankariainesta-biisissä kertoo, on jokaisessa Sankariainesta kun kuuntelee sisäistä timanttitallaajaa. Tarkemmat ohjeet on kerrottu levyllä, vinkkaa Satu. 

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli