Haminan talousalueen uutislehti

Uuperinrinteet ilkivallan kohteena

Vaijerin katkaisukohdassa näkyy kuumenemisen aiheuttamia värimuutoksia. Uuperinrinteiden Anssi Räsänen toivoo, että ilkivallantekijä saadaan kiinni.

Laskettelukausi näkyy jo horisontissa. Haminan Reitkallissa sijaitseva hiihtokeskus Uuperinrinteet valmistautuu kovaa vauhtia tulevaan kauteen. 

Valmistautuminen sai kuitenkin viime viikolla ikävän käänteen. Hiihtokeskus joutui vaarallisen ilkivallan kohteeksi. Uuperinrinteiden nopeamman ankkurihissin vaijeri on katkaistu keskiviikon 11.10. klo 13 – 12.10. klo 10 välisenä aikana. 

–Huoltohenkilöstö lähti Uuperista keskiviikkona yhden maissa. Silloin kaikki oli vielä kunnossa, kertoo toimitusjohtaja Anssi Räsänen. 

Vaijeri on katkaistu nähtävästi kulmahiomakoneella tai vastaavalla työkalulla. Leikkausjäljessä näkyy kuumenemisen aiheuttamia värimuutoksia.

–Tekijä on selvästi tiennyt mitä tekee. Alueella on valvontakamerat, mutta tekijä on tainnut osata väistää ne, Räsänen pohtii. 

–Normaali vaijerinvaihto liikkuu tuhansissa, mutta hallitsematon vaijerin leikkaaminen aiheuttaa muun muassa hissintarkastukseen erikoistuneiden asiantuntijoiden mittauksia, esimerkiksi röntgenkuvausta koneiston eri osiin. Kokonaisuutena mittava ja kallis operaatio kaikkine varaosineen ja töineen. Rikosilmoitus on tehty. 

Uuperinrinteet ei ole Suomen ainoa laskettelukeskus, joka on kohdannut ilkivaltaa. Vaijereita on katkottu tänä vuonna myös Harjavallan Hiittenharjussa sekä Pukkivuorella Virroilla. 

–Tämä on erittäin huolestuttava ilkivallan muoto. Vaijerin osittainenkin rikkoontuminen, joko tahallinen tai tahaton, aiheuttaa suurta henkilöturvallisuuteen kohdistuvaa vaaraa. Kyseessä on koko elinkeinoa koskettava vaarallinen ilmiö. Jokainen voi arvella, kuinka epävarmuutta luovat tapahtumat vaikuttavat  kävijämääriin muuallakin kuin Uuperissa. Toivottavasti virkavalta ottaa tämän asian tiukkaan tutkintaan. Pahinta en uskalla edes kuvitella, Räsänen sanoo. 

Mikäli tiedät aiheesta jotain, otathan yhteyttä Kaakkois-Suomen poliisin vihjepuhelimeen: 0295 414 559 tai sähköpostitse vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi. 

Ilkivallantekijän kiinnijäämiseen johtavasta vihjeestä on luvassa palkkio.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli