Haminan talousalueen uutislehti

Puhdin naiset ykköspesikseen, tuki HP:ltä

HP:n lahjakas Inka Hovi on tärkeä pelaaja Puhdin ryhmälle ensi kaudella.

Kuusankosken Puhdin naisjoukkue nousee ykköspesikseen takaoven kautta. Paikka ykköspesiksessä vapautui, kun naisten ykköspesiksestä kauden jälkeen pudonneet joukkueet eivät vastaanottaneet niille tarjottua täydennyspaikkaa.

Pesäpalloliitto tarjosi paikkaa muille halukkaille joukkueille ja Puhti osoitti hakemuksessaan täyttävänsä ykköspesispaikkaan liittyvät kriteerit. Seuran hakemus piti sisällään myös asianmukaisen pelaajaluettelon ja taloustiedot.

Puhdin hakemuksen tärkeänä tukena oli Haminan Palloilijat, jonka kanssa Puhti solmi farmisopimuksen. Saa Puhti joukkueelleen Haminasta muutakin tukea, sillä joukkueen valmentajaksi ja pelinjohtajaksi on lupautunut HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi.

– HP:llä on runsaasti lahjakkaita tyttöjä, jotka eivät ole vielä kypsiä superpesisjoukkueeseen. Heille pelit ykköspesiksessä on oikea vaihe kunkin kehityspolulla, sanoo Hovi.

Karsintojen kautta naisten ykköspesikseen selviytyivät suomisarjan joukkueet Ikaalisten Tarmo sekä Siilinjärven Pesis. Puhtikin selviytyi karsintoihin, mutta joukkueen taipaleen katkaisi HP:n II-joukkue, joka taas kompastui SiiPeen.

Seuroissa päädyttiin toimintojen yhdistämiseen. HP:ssä jatkaa silti edelleen myös suomisarjajoukkue.

– Meidän superpesisjoukkueella on 16 pelaajasopimusta, ja tilanteista riippuen nuorimmat pelaajat voivat varautua pelaamaan myös ykköspesistä Puhdin ja HP:n yhteisessä joukkueessa. Ennen kauden alkua harjoitukset keskittyvät pääasiassa Haminaan, sanoo Hovi.

Puhdin ykköspesisjoukkueessa pelaa myös Inka Hovi, Markon 15-vuotias tytär.

– Minulla alkaa 11:s vuosi tyttäreni joukkueen parissa.

Yhteistyö Puhdin kanssa luo entistä vahvemman perustan HP:nkin nais- ja tyttöpesäpalloilulle, arvioi HP:n naisjoukkueen pelinjohtaja Jussi-Pekka Toikka.

– Naisten II-joukkueemme pelasi viime kauden suomisarjassa, josta siirtyminen superiin on haastavaa. Nyt lahjakkaimmille pelaajille avautuu tilaisuus lehittyä ykköspesiksen kautta, sanoo Toikka.

– Nuorille pelaaminen ykköspesiksessä on oivallinen välivaihe siirtymisessä superiin.

Puhti on perinteikäs vuonna 1910 perustettu urheiluseura, jolla on miesten puolelta 10 vuoden kokemus pääsarjatason pesäpallosta. Miesten Ykköspesiksessä Puhdin värit nähtiin 1998–99 ja 1991–92 sekä naisten ykköspesiksessä tätä ennen 1994–96.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli