Haminan talousalueen uutislehti

Haminasta seimikaupunki

Maritta Tähtisen (vas.) ja Sirkku Mäkisen mielestä on hienoa, miten erilaiset seimet kuvaavat jouluevankeliumin tarinaa kukin oman kulttuuritaustansa kautta.

Seurakunta kutsuu ydinkeskustan alueella olevia yrityksiä ja muita toimijoita tekemään kanssaan Haminasta seimikaupunkia.

– Etsinnässä on näyteikkunat tai muut sen kaltaiset tilat johon voisi rakentaa seimiasetelman, kertoo ideaa valmistellut Liisa Länsmans Haminan seurakunnasta.

– Seimikaupungin rakentamiseen voi osallistua monella eri tavalla: oman ikkunan tai tilan voi vapaasti suunnitella ja toteuttaa haluamallaan tavalla, tai tilan voi antaa seurakunnan toteutettavaksi. Vaihtoehtoisesti voidaan tehdä myös yhdessä, seurakunnan seimityöryhmän vapaaehtoiset auttavat mielellään suunnittelussa ja rakentamisessa sekä antavat materiaaliapua.

– Seimikaupunki tuo yhden ulottuvuuden lisää Hamina joulukaupunki -teemaan. Vaikka toteuttaisitkin seimen täysin itsenäisesti, on tärkeää että ilmoittaudut hankkeeseen mukaan. Teemme Hamina seimikaupunki 2023 -kartan johon merkitään numeroituina kaikki seimi-ikkunat.

Mukaan seimikaupunki -ideaan voi ilmoittautua perjantaihin 3.11. mennessä Liisa Länsmansille, p. 050-4643852 tai liisa.lansmans@evl.fi.

Seimikaupunki -ikkunat ovat kaupunkilaisten ja vierailijoiden omatoimisesti katseltavissa 1.12.-7.1. välisen ajan.

 

Seimiryhmän jäsenet ovat koonneet jo paljon materiaalia seimien rakentamiseen. Toistakymmentä näyteikkunaa tai muuta sopivaa paikkaa on jo ilmoitettu seimikaupunkiin. Lisää mahtuu vielä.

Seimi kertoo jouluevankeliumin tarinan

Maritta Tähtinen ja Sirkku Mäkinen ovat seimiryhmän aktiiveja vapaaehtoisia, jotka auttavat tarvittaessa näyttelyikkunan suunnittelussa ja somistamisessa. Sirkulle seimiasetelman rakentaminen on tuttua puuhaa, ennen eläkkeelle jäämistä hän oli seurakunnalla töissä, ja rakensi lasten kanssa vuosittain seimiä eri kerhopisteisiin.

– Seimiasetelmia ihmisineen, enkeleineen ja eläimineen on lukematon määrä eri tyyppisiä. Niissä näkyvät myös kulttuuriset erot, afrikkalainen, etelä-amerikkalainen ja pohjois-eurooppalainen seimi ovat tyyliltään kukin omanlainen.

Yhteistä kaikille seimille on, että ne kertovat tarinan joka löytyy joulu-evankeliumista.

Maritta Tähtiselle rakkain on etiopialainen, hyvin pelkistetty savesta tehty seimi.

–Tytär oli töissä Etiopiassa, ja pääsin käymään siellä itsekin. Etiopialaiset seimihahmot näyttävät aina erilaisilta riippuen siitä mihin ne asettaa

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli