Haminan talousalueen uutislehti

Kymenlaakson Kylät Mäntlahdessa

Kaupunginjohtaja Soosalu esittäytyi Mäntlahden ja muiden itäisten rannikkokylien väelle.

Kymenlaakson Kylät ry:n Arjen turvallisuus -kyläkiertue pysähtyi viime viikolla seuratalo Toivolassa Mäntlahdessa, jonne oli mäntlahtelaisten lisäksi kutsuttu Pyötsaaren, Rakilan ja Kuorsalon väkeä.

Sali olikin lähes viimeistä sijaa myöten täynnä, kun Mäntlahden Tapsa vauhditti illan käyntiin laulamalla Onnen jenkan.

Tilaisuudessa esittäytyivät ja kertoivat omasta työstään kaupunginjohtaja Ilari Soosalu, osallisuusjohtaja Pia Nordman, kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkö Toni Puustinen, osallisuus- ja hyvinvointipäällikkö Rita Maasilta ja hyvinvointikoordinaattori Mia Iivonen.

Paikalla olivat myös Kotkan merivartioyksikön päällikkö Lauri Warjus ja palomestari Jaakko Hämeenniemi Kymenlaakson pelastuslaitokselta.

Kymenlaakson Kylät ry:n toiminnanjohtaja Elina Seppänen kertoi maakunnallisen kyläyhteenliittymän roolista kyläturvallisuustyön käynnistämisessä.

Muutaman viikon takainen myrsky ja sen aiheuttama, paikoitellen pitkähkö sähkökatko toimi esimerkkinä arjen turvallisuuden uhkista.

Yleisöltä tulikin parannusehdotuksia:

–Kylien sisäinen verkosto pystyy auttamaan viraomaisia poikkeustilanteissa. Esimerkiksi myrskyn jälkien korjaajia auttaa tieto, mitkä talot ovat tyhjillään. Niiden sähköjen palauttaminen voidaan jättää myöhemmäksi jotta saadaan  kylän päälinjat nopeammin kuntoon.

Keskustelussa tuli esille paljon samoja asioita kuin aiemmissa kiertueen pysähdyspaikoissa: seuratalon käyttäminen kokoontumis- ja evakuointitilana, aggregaatin hankkiminen ja kylän sisäisen viestinnän järjestäminen poikkeusoloissa.

Aktiivisesti keskustelevaa yleisöä puhutti myös kaupungin tiedottaminen ja erilaisten tiedotuskanavien merkitys viestin perillesaamisessa sekä esim. ongelmat kuituverkon saamisessa kohtuukustannuksin kylälle.

Kylien näkyvyyttä ja kiinnostavuutta edistävinä asioina ehdotettiin yleisen maihinousupaikan rakentamista Mäntlahteen ja alueen parempaa markkinoimista veneilykohteena.

Vetovoiman kasvattamista matkailijoiden ja kesäasukkaiden silmissä lisäisi myös, jos Hamina saisi ostettua entisen upseerikylän alueen valtiolta.

–Siinä olisi paljon hyviä mökkitontteja.

Arjen turvallisuutta: Susanna Korpela (vas.) ja Katja Räsänen esittelivät Mäntlahden vesihuolto-osuuskunnan ohjeet sähkökatkon varalle.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli