Haminan talousalueen uutislehti

Haminan Yrittäjät palkitsi vuoden yrittäjät

Haminan Yrittäjät ry jakoi tämän vuoden yrittäjäpalkinnot. Vuoden yrittäjänä palkittiin Minna Setälä, Haminan Fysioterapia Ky. Vuoden nuori yrittäjä on Merita Kotiranta, Tilintarkastus & Konsultointi Kotiranta Oy. Vuoden yksinyrittäjänpalkinnon sai Jarkko Kääriäinen, Hammasfocus Oy.

Palkinnot jaettiin yrittäjien Hengähdä hetkeksi -tapahtumassa. Rennossa hengessä järjestetty tilaisuus antoi yrittäjille mahdollisuuden tavata toisiaan yhteisen aterian ja Haminan teatterin ensi-iltaesityksen merkeissä.

Yrittäjyyteen ajautunut – Minna Setälä

Vuoden yrittäjä Minna Setälä on toiminut yrittäjänä vuodesta 1991 lähtien.

–Oikeastaan ajauduin yrittäjäksi. Olin töissä Haminan Lääkintävoimistelussa. Yrittäjien luopuessa siitä ostimme sen kahden fysioterapeuttikollegan kanssa, Minna kertoo.

Vuodesta 2014 eteenpäin Minna on ollut Haminan Fysioterapian ainut omistaja. Yrityksessä työskentelee yksi palkattu työntekijä ja kaksi ammatinharjoittajaa.

–Tämä on ollut hyvä järjestely. Olemme hyvä tiimi joka on tehnyt töitä yhdessä jo pitkään.

Yrityksessä työskentelee kolme fysioterapeuttia ja yksi OMT-fysioterapeutti. Toimistotyöt hoidetaan itse ja Minna hoitaa yrityshallinnon. Ainoastaan kirjanpito on ulkoistettu.

–Päivät ovat pitkiä. Toisaalta yrittäjällä on vapautta järjestää työt mieleisellään tavalla. Joustaa voi tarpeen mukaan molempiin suuntiin.

Omasta jaksamisestaan Minna pitää huolta liikkumalla, pilates, sauvakävely, metsälenkit ja voimaharjoittelu huoltavat kehoa ja mieltä monipuolisesti.

–Jaksamisen kannalta yhtä tärkeää on myös hyvä ravitsemus; asia, jota Minna painottaa työssäänkin.

Haminan Fysioterapia muutti kahdeksan vuotta sitten vuokratiloihin uimahallin yläkertaan.

– Hoitohuoneen ikkunasta avautuu näkymä lipputornille ja suurlipulle. Töiden välillä lepuutan silmiäni maisemassa joka ulottuu kauas.

Yritys tarjoaa manuaalista fysioterapiaa eri muodoissaan sekä mm. Kelan vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta. Yrityksessä on osaamista myös ihmisen kokonaisuuden huomioivasta psykofyysisesta fysioterapiasta.

–Osaamisen päivittäminen ja jatkuva kouluttautuminen ovat fysioterapian kaltaisessa asiantuntijatyössä tärkeitä. Tämä on palveluammatti, jossa luottamus asiakkaalta saadaan ammattitaidon, ihmisen kohtaamisen ja ammattietiikan kautta.

Yrittäjyyteen kasvanut – Merita Kotiranta

Vuoden nuoren yrittäjän, Merita Kotirannan voi luonnehtia kasvaneen yrittäjyyteen jo lapsuudesta.

–Perheelläni oli auto- ja koneurakointiyritys, joka toimintaa pyöritettiin kotoa käsin. Voi sanoa, että vapaa-ajan ja työelämän välisen rajan hämärtyminen on alkanut jo lapsuudesta, toteaa Merita pilke silmäkulmassa.

Tilintarkastus & Konsultointi Kotiranta Oy on KHT tilintarkastaja Merita Kotirannan perustama, vuonna 2020 toimintansa aloittanut yritys, joka tarjoaa tilintarkastuspalveluiden ohella yrityksen taloushallintoon ja -johtamiseen liittyviä asiantuntijapalveluita. Myöhemmin mukaan yritykseen lähti myös kaksi läheistä työtoveria.

Nuoresta iästään huolimatta Kotiranta on ehtinyt kerätä laaja-alaisesti kokemusta taloushallinnosta.

–Olin yli kahdeksan vuotta  suuren kansainvälisen tilintarkastus- ja konsultointiyhtiön palveluksessa. Siellä tuli kokemusta niin pienistä paikallisista yrityksistä kuin suurista kansainvälisistä konserneista.

–Numeroiden maailma yrityksen elämän kuvaajana on työni kovaa ydintä. Numeroiden takana on kaikki se inhimillinen toiminta, mikä numeroihin vaikuttaa.

Sitäkin  puolta Kotirannan yrityksessä ymmärretään hyvin, sillä Meritalla on mm. kokemusta logistiikka-alan yrityksen talousjohtajana.

–Olen laajentanut osaamistani myös yritysten kestävyysasioihin suorittamalla ESG-sertifioinnin.

ESG tarkoittaa vastuullisuusraportointia, joka koskee ensi vuodesta lähtien EU:ssa toimivia suuryrityksiä.

Haminan Yrittäjät mainitsivat yhtenä palkitsemisen perusteena sen, että Merita on onnistunut yhdistämään pikkulapsiarjen yrityksen kehittämiseen ja kasvattamiseen.

–Yrittäjänä oleminen, ja varsinkin pikkulapsiperheellisenä yrittäjänä oleminen vaatii kaaoksen ja keskeneräisyyden sietämistä. Tosin lapsilleni suosittelen palkkatyötä.

Omasta jaksamisestaan Merita pitää huolta mm. suunnistaen ja hiihtäen.

Yrittäjyyteen loikannut – Jarkko Kääriäinen

Hammaslääkäri Jarkko Kääriäinen on kaksinkertainen vuoden yksinyrittäjä. Hän sai myös Kymen Yrittäjien maakunnallisen vuoden yksinyrittäjäpalkinnon tänä syksynä.

Jarkko Kääriäinen perusti Hammasfocuksen vuonna 2007. Sitä ennen hän toimi julkisessa terveydenhuollossa

–Siellä työstä hävisi vapauden tunne, ja työhön liittyi paljon asioita, jotka olivat pois varsinaisesta potilastyöstä, Jarkko Kääriäinen sanoo.

–Yrittäjän työssä arvokasta on vapaus, mahdollisuus määrittää itse asioiden tärkeysjärjestys ja aikataulu.

Jarkolla on asiakkaita, joiden luottohammaslääkäri hän on ollut jo yli 30 vuoden ajan.

–Uskon asiakkaidenkin arvostavan sitä että suun terveyttä hoidetaan kokonaisnäkemyksen pohjalta.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide