Haminan talousalueen uutislehti

Pieni (ja keskisuuri) on kaunista

Maanmainio perinnekulttuuria ja perimätietoa edistävä järjestö Taivaannaula tietää kertoa kirjallisuudentutkija Northrop Fryestä joka on jakanut vuodenajat kirjallisuuden lajityyppien mukaan. Kevät on komediaa, kesä romanssia, syksy tragediaa ja talvi satiiria.

Tämä tuli mieleen lukiessa viime aikojen talousuutisia. Kymenlaaksossa on saatu seurata tragediaa Savupiippujen kuolema.

Seutukuntaa koettelee uusi sarja tuotantolaitosten lakkauttamisia: Sunilan sellutehdas, n. 250 työpaikkaa, Anjalankosken paperitehtaan toinen linja, n. 80 työpaikkaa, Kotkamillsin saha, n. 60 työpaikkaa.

Suorien työpaikkojen menetysten lisäksi tulevat kerrannaisvaikutukset alueen talouteen. 

Suomen Yrittäjät, Finnvera sekä työ- ja elinkeinoministeriö tekevät kaksi kertaa vuodessa Pk-yritysbarometrin, jolla haetaan näkemystä pienten ja keskisuurten yritysten toiminnasta ja taloudellisesta toimintaympäristöstä.

Syksyn barometrista ilmenee, että Hamina-Kotka -akselilla pk-yritysten odotukset tulevaisuuden suhteen ovat nyt kaikilla mittareilla keskimääräistä heikommat.

Alueen pk-yritysten tukeminen olisi nyt tärkeää, sillä ne ovat myös merkittäviä työllistäjiä.

Taloutta voisi vauhdittaa esimerkiksi edistämällä vihreän talouden hankkeita ja kuittaamalla korjausvelkaa yhteiskunnan omistamissa rakennuksissa ja rakenteissa. Kerrannaisvaikutukset olisivat positiivisia koko seutukunnalle.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus