Haminan talousalueen uutislehti

Trykinin puisto liittyy osaksi joulun tapahtumia

Kaupungin tapahtumatuotannossa on huomattu Trykinin puiston keskeisen sijainnin tarjoamat mahdollisuudet.

–Trykinin puisto tulee olemaan osa Linnoituksen joulu -tapahtumakokonaisuutta. Puistossa on  nähtävää ja koettavaa koko perheelle, kertoo kaupungin matkailu- ja yhteyspäällikkö Marika Auvinen.

–Kehittyvä Hamina ry:n ja kaupungin joulun avaus 1.12. tapahtuu tänä vuonna Trykinin puistossa. Muun ohjelman ohella avautuu silloin Seurahuoneen korttelin jouluinen valopolku.

Valopolku on omatoimisesti koettavissa joka päivä 1.-17.12. Tunnelmallisesti jouluvalaistu polku johdattaa vanhan korttelin sisäpihalle. Polun varrella, nostalgiaa henkivien rakennusten keskellä on myös yksi Haminan seurakunnan tuottaman Hamina seimikaupunki -näyttelyn kohde.

Ekamin opiskelijat ovat mukana valopolun suunnittelussa. Lisäksi Ekamin liiketalouden opiskelija Veera Eerola on osallistunut koko tapahtuman suunnitteluun osana tapahtumatuottamisen opintokokonaisuuteen liittyvää näyttötutkintoa.

Joulu Trykinin puistossa viikolla 50 

Keskiviikosta sunnuntaihin, 13.-17.12. puistoon avautuu tapahtuma-alue. Arkena klo 17-20 ja viikonloppuna klo 14-20 puistossa on omatoimista ohjelmaa koko perheelle.

–Viikonloppuna lapset pääsevät rapsuttelemaan mm. alpakoita, ja koirille omistajineen on myös luvassa omaa ohjelmaa, Marika Auvinen valaisee.

– Haminan seurakunnan ylläpitämällä leiritulipisteellä voi käydä lämmittelemässä ja juomassa glögiä. Lisäksi lauantaina puistossa julkistetaan Haminan neulontakilpailu.

Tapahtuman muu ohjelma täydentyy marraskuun aikana.

Olennainen osa Trykinin puiston joulutapahtumaa on myös joulutori. Myyntikojuista voi tehdä jouluisia ostoksia koko tapahtuman ajan. Listaus myyjistä, samoin kuin yhteystiedot myynnistä kiinnostuneille löytyy mm. haminafestivalsin kotisivulta. Joulutori on avoinna ke-pe klo 17-20, la-su klo 14-18.

 

Joulukuusi on jo tuotu puistoon. Trykininpuiston kuusi on tämän joulun virallinen joulupuu, kauppatorille jouluista tunnelmaa tuovat jättiruukkuihin sijoitetut pienemmät kuusi-kanerva-asetelmat.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide