Haminan talousalueen uutislehti

HaPK:ssa junnufutis nosteessa

Juuri Helmari leirille valittu Tessa Ihalainen palkittiin parhaan tyttöjuniorin palkinnolla.

Haminan Pallokissat vietti päättäjäisiään viime torstaina Haminan palloiluhallilla. Siellä näki kauteen tyytyväisiä valmentajia, pelaajia ja huoltajia. Erityisesti nuorten joukkueet onnistuivat houkuttelemaan lisää pelaajia kauden aikana. 

– Meille tuli paljon uusia poikia. Pelaajia on nyt 33, kertoo 2012 vuonna syntyneiden poikien päävalmentaja ja vuonna 2011 syntyneiden poikien apuvalmentaja Tuomas Tuukkanen.

Joukkue onkin saanut vuoden aikana paljon pelikokemusta: he kävivät hyvällä menestyksellä pelaamassa idän piirisarjaa, jonka seurauksena joukkue nostettiin etelän taso kakkoseen. Joukkue on pelannut monissa turnauksissa ympäri Suomea, muun muassa Lahdessa ja Helsingissä.

Vaikka turnaukset ovat parhaita hetkiä kaudessa, nostaa joukkueen valmentaja esiin myös sen, kuinka tärkeää kauden päättäjäiset ovat nuorten motivaatiolle.

– Näkee kuinka junnut ovat iloisia saamastaan palkinnosta.

Nuorissa alkaa myös näkyä kauden aikana tehty työ, kun he oppivat syöttöpeliä ja jalkapallon ideaa. Pojilla tulee hallikauden aikana olemaan turnauksia niin Haminassa kuin muuallakin.

Myös tyttöjen joukkueisiin on tullut paljon uusia pelaajia. 

– Kausi sujui erittäin hyvin. Kaikki pelaajat ovat kehittyneet ja pelit menneet hyvin. Joukkuemäärä on myös kasvanut, luonnehtii mennyttä kautta vuonna 2013 ja 2014 syntyneiden tyttöjen valmentaja Matti Kunnari.

Tytöt ovat pelanneet kaudella jopa yhdeksän turnausta. Myös hallikaudella he aikovat osallistua turnauksiin.

– Kesäkausi meni todella hyvin, toteaa myös joukkueessa pelaava Aino Suntio, joka palkittiin taitokilpailun mitalilla, sekä eniten maaleja tehneen tytön palkinnolla.

Aino tykitti maaleja kauden aikana peräti 133 kappaletta, mikä oli ylivoimaisesti eniten, mitä kukaan seurassa on yhden kauden aikana tehnyt. Nuori lupaus on harrastanut jalkapalloa vasta vuoden verran.

Toinen seuran nuori lupaus on vuonna 2011 syntyneiden poikien joukkueen Edward Berkhald

– Kaudella tuli paljon menestystä. Tuli hyviä maaleja ja syöttelypeli onnistui, sanoo Edward vahvistaen aiemmin mainitun apuvalmentajan käsitystä poikien pelistä.

Edward palkittiin päättäjäisissä kultaisella taitomitalilla ja kehittyneimmän juniorin palkinnolla. Taitokisat menivät niin hyvin, että hän pääsi mukaan jalkapallon SM-taitokilpailuihin, jotka järjestettiin Hämeenlinnassa sunnuntaina 26.11.

Edwardin mielestä kaudella parasta oli mennä tiimin kanssa yhdessä ja kokea niin voitot kuin häviötkin.

Päättäjäisiin sisältyi perinteisen palkintojenjaon ja pullakahvittelun lisäksi HaPK:n edustuksen miehien näyttävät mallisuoritukset junioreille maalinteosta ja erilaista tempuista.

Iltaan sisältyi yllätysohjelmana myös Teemu Pukin videotervehdys. 

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide