Haminan talousalueen uutislehti

Hattujen sodan päiväkirjat

Hattujen sodan päiväkirjat. Kuva: Kauko Tykkyläinen

Hannu Salovaara on toimittanut tuoreen teoksen Hattujen sodan päiväkirjat: kertojina pappi Tiburtz Tiburtius ja lääkäri Johann Jacob Lerche. Teosta varten hän käänsi kuninkaallisen henkikaartin pappi Tiburtiuksen sekä Venäjän armeijan ylilääkäri Lerchen päiväkirjat ensimmäistä kertaa suomeksi.

Salovaara saapuu kertomaan sodasta kirjansa pohjalta ja paikallishistoriallisesta näkökulmasta 14.12. ensin Kotkan kaupunginkirjastoon klo 15.30 – 17.00 ja illemmalla klo 18.00-19.30 Haminassa Bellmanin/Teschenin kellariin Pikkuympyränkatu 8 (käynti sisäpihalta).

Hamina, kuten myös Kymijoen haarat nykyisen Kotkan alueella olivat keskeisiä paikkoja hattujen sodassa vuosina 1741-1743. Kirjassa on nykyaikaan sitova kuvitus.

Hannu Salovaara (s. 1950) on helsinkiläinen historian harrastaja. Hän on kirjoittanut paikallishistoriasta kaupunginosayhdistyksen Tarinoita Tapaninvainiosta -blogiin ja alueen lehtiin.

Työuransa Salovaara teki elintarviketieteilijänä Helsingin yliopistossa, josta jäi eläkkeelle täysin palvelleena viljateknologian professorina vuonna 2015.

Haminalainen historianopettaja Eila Suominen on toiminut innostajana kirjan syntymisessä. Hän myös kirjoitti yhden kirjan asiantuntija-artikkeleista ’Tuhon aalto rannikolla – hattujen sodan jäljet Helsingistä itään’. Kirjassa on haminalaisen Kauko Tykkyläisen ottamia valokuvia.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli