Haminan talousalueen uutislehti

Wanhan Holviston joulu rikkoi kävijäennätykset

Purevassa pakkastuulessa karuselliratsutkin tuntuivat saavat lisää vauhtia.

Haminan kaupungin tapahtumajohtaja Susanna Kuoppala arvioi kaksipäiväisen Wanhan Holviston joulun kävijämääräksi yhteensä noin 12 000 ihmistä. 

– Lauantaina kävijöitä oli noin 7 500 ja sunnuntaina 4 500. Lauantai oli myös tapahtuman myyjien ja muiden näytteilleasettajien mukaan vilkkaampi päivä, Kuoppala toteaa.

– Toki osasimme odottaa paljon vierailijoita, onhan tapahtuma jo vakiinnuttanut asemansa. Silti kävijämäärät ja saatu palaute on ilahduttanut.

Tässä valmiiksi varusteltu menopeli joulunviettoon mummolaan.

Sekä myyjien, että yleisön ensikommenteissa kehuttiin järjestelyitä ja tunnelmaa. Myyjiä tapahtumassa oli vähän yli sata.

Ulkoalueella oli panostettu visuaaliseen ilmeeseen ja ohjelmaa uudistettu sopivasti. Lapsia ilahduttivat joulupukin lisäksi oikeat eläinystävät sekä fiktiiviset eläin- ja satuhahmot. Tunnelmaholvi tarjosi rauhallisen levähdyshetken myyjäishulinasta. Siellä sijaitsi kirjaston pop up -piste  ja satunurkkaus.

Sunnuntaina Haminan runoyhdistys järjesti sinne omaa ohjelmaa, Joulumanterin padan runotuokioita ja Eläinten pesimispuuhia -työpajan. 

Tunnelmaholvin joulu- ja eläinsadut keräsivät auliisti kuuntelevaa yleisöä.

– Haminalaisten ja lähiseudun asukkaiden lisäksi kävijöitä oli mm. Lappeenrannasta ja pääkaupunkiseudulta. Tiedän, että jonkin verran tänne järjestettiin myös ryhmämatkoja, Kuoppala jatkaa.

– Tuotantotiimimme teki ison työn tapahtuman eteen, mistä heille suuri kiitos.

Tapahtumat eivät lopu vielä tähän: tänään keskiviikkona avautuu sunnuntaihin kestävä Joulu Trykininpuistossa, jouluista ohjelmaa koko perheelle, myyntialue ja tunnelmallinen valopolku. Eiköhän nimitys Joulukaupunki Hamina ole jo enemmän kuin ansaittu.

Pieni Tessa ihastui ikihyviksi joulunpunaisesta, karamellinkauniista traktorista.
Piha-alueen joulukuusimetsän koristellut kuuset olivat Haminan varhaiskasvatuksen lapsiryhmien tekemiä. Tämä kuusi oli ukrainalaisten lasten koristelema.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli