Haminan talousalueen uutislehti

Vaalitunnelma täytti Viinibaarin

Viinibaarin koko kapasiteetti oli käytössä Stubbin vaalitilaisuudessa.

Presidenttiehdokas Alexander Stubbin pikavisiitti Haminaan oli kannattajille menestys. Tunnelma Lounashuoneen Viinibaarissa oli käsinkosketeltavan tiivis eikä tiloihin olisi kannattajia sopinutkaan yhtään enempää.

Perjantaina ehdokkaalla oli menossa 16. kiertuepäivä ja alueena koko Kaakkois-Suomi. Takana oli  jo 14 TV-tenttiä, mutta tokkopa villi vauhti hyydytti urheilijan kuntoista Stubbia.

– Haluan olla presidenttinä tekemässä avointa, turvallista ja kansainvälistä Suomea. Maamme tarvitsee nyt vahvaa ulkopoliittista otetta ja sisäisen jakautumisen vähentämistä, avasi Stubb ohjelmansa perusteita.

– Tuollaista tehtävää ei pysty tekemään yksin, kuten ei tällaista kampanjaakaan. Työ on nyt alkanut. 

Haminan kampanjatilaisuuden puitteista vastasi Haminan Kokoomuksen väki, tarjoilut tulivat Lounashuoneen keittiöstä. Suunnitelmallisuus oli kaiken takana: kun ehdokas saapui aikataulunsa mukaan Lappeenrannasta, pitkiin jaaritteluihin ei aikaa ollut, sillä edessä oli vastaava tilaisuus Kotkassa kulttuurikapakka Kairossa ja vielä Kouvolassakin. Välipalakin oli sovitettava johonkin.

Toimittaja Marja Manninen johdatteli vaalitilaisuuden puhetta, vaikka aloitteet olivatkin ehdokkaalla itsellään. Sotilaspoliittista tukea Stubbille antoi kenraalimajuri evp Markku Myllykangas, vaikkei ehdokas juurikaan jättänyt sotilaalle paikkaamista.

Ehdokas Stubbille sivustatukea antoi kenraalimajuri evp Markku Myllykangas (vas.). Oikealla vaalitilaisuuden juontaja Marja Manninen.

– Helmikuun 2022 jälkeen suomalaisten Nato-myönteisyys kasvoi hurjaa vauhtia, Naton kannatus on jo yli 80 %. Meillä on myös valmiudet lähettää sotilaitamme avautuviin Naton tehtäviin, sanoi Stubb. 

Stubbin poika Oliver on parhaillaan oppilaana Reserviupseerikoulussa.

– Sotilasarvoltaan upseerioppilas on minua huomattavasti ylempänä, mutta tilanne korjaantuu siirtyessäni vaalien jälkeen Puolustusvoimiemme ylipäälliköksi, nauratti korpraali Stubb kannattajiaan.

Haminalainen Päivi Mattila laittautui vaalitilaisuuden katsomoon veljensä Markku Mankisen kanssa hyvissä ajoin ennen tilaisuuden alkua.

Päivi Mattila arveli, että toiselle vaalikierrokselle Stubb saanee Pekka Haaviston.

– Olen yrittäjäperheen lapsi, sieltä juontuu myös puoluevalintani. Uskon, että Stubbilla on hyvät mahdollisuudet vaaleissa. Hän on nuorekas, osaava ja kielitaitoinen. Miehen ilmeestä paistaa myös raikkaus, arvioi Mattila.

Luottavaisin mielin vaaleihin suhtautuu myös haminalainen Pepe Nurmi:

– Oman puoluevalintani tein jo nuorena, enkä oli linjasta lipsunut. Stubb menee jatkoo ensimmäiseltä kierrokselta, avointa on se, tuleeko jatkossa vastustajaksi Haavisto vai joku muu, arvioi Nurmi. 

Pepe Nurmi uskoo, että Stubb menee vaalien toiselle kierrokselle selkein lukemin.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli