Haminan talousalueen uutislehti

Kymppivarpaasta tuli Sannan Jalkahoitola

Vahdinvaihto Satamakadulla. Satu Villi-Mäkelän (takana) Jalkahoitola Kymppivarpaat lopettaa. Samoissa tiloissa jatkaa Sanna Honkasen Sannan Jalkahoitola.

Kun Satu Villi-Mäkelä vajaa viisi vuotta sitten perusti Kymppivarpaat-jalkahoitolan, tiesi hän jo siinä vaiheessa, että pidä hoitolaa vuosikymmeniä. Takana oli jo ura lähihoitajana, ja sitä ennen ravintolatyöntekijänä.

– Ennen eläkeikää halusin vielä opiskella jalkahoitajan ammatin ja kokeilla yrittäjyyttä, Satu kertoo. – Vuodet ovat olleet antoisia. Tähän muodostui nopeasti ihana, vakituinen asiakaskunta, ja tuntuu haikealta jättää heidät. Mutta enää ei sureta, kun löysin tähän hyvän jatkajan.

Kymppivarpaan toimitiloissa jatkaa nyt Sannan Jalkahoitola. Sitä luotsaa alunperin Inkeroisista kotoisin oleva Sanna Honkanen.

– Satu soitti kesällä ja kertoi, että on lopettamassa oman toimintansa. Hän kysyi, kiinnostaisiko minua aloittaa omaa jalkahoitola samoissa tiloissa. Aiemmin olin tehnyt jalkahoitoja kotoa käsin, ja minulla oli myös siivousyritys. Harkitsin asiaa niin sanotusti ”yön yli”,  ja päätin panostaa täysillä jalkojen hoitoon, sanoo Sanna.

Vaihdosta valmisteltiin huolellisesti. Sanna tutustui Sadun yritystoimintaan ja pääsi Satu mentorinaan suunnittelemaan omaansa. 

– Tilat Satamakadulla ovat keskeisellä paikalla torin laidalla. Tässä on hyvin parkkitilaa ja palveluautokin pysähtyy lähelle. Ja mikä tärkeintä: tänne on esteetön pääsy, Sanna mainitsee.

Sannan Jalkahoitolassa tehdään perusjalkahoitoja, kovettumien ja känsien poistoa, kynsien lyhentämistä ja siistimistä, jalkojen kylvetystä, hierontaa ja rasvausta.

– Kuiva iho ja halkeilevat jalkapohjat ovat tyypillisimpiä ongelmia. Jalkoja pitäisi rasvata päivittäin, Satu ja Sanna opastavat.

– Jalat pitäisi myös pestä päivittäin ja samalla tarkistaa niiden kunto. Pienikin haava jaloissa voi infektoitua. Diabeetikoille jalkojen kunnon tarkkailu ja hyvä hoito on erityisen tärkeää, jalkahaavojen tulehdukset ovat eniten sairaalapäiviä aiheuttava diabeteksen lisäsairaus.

Sannan Jalkahoitola on juuri aloittanut toimintansa.

– Olen innoissani hyvistä, asiamukaisista tiloista. Lisäksi Satu on luvannut olla apuna ja tukena tarvittaessa, mikä helpottaa sanoo Sanna.

– Omasta puolestani haluan kiittää asiakkaitani ja yhteistyökumppaneita kuluneista vuosista, Satu Villi-Mäkelä kertoo. 

TATTOO jättijako 6.5.-toistaiseksi
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli