Haminan talousalueen uutislehti

Lasten Kulttuuriviikot sukeltavat sanataiteeseen

Muun muassa haminalainen lastenmusiikkiyhtye Satukirja esiintyy Vilniemen urheilutalon Satumaiset talvikarkelot -tapahtumassa 18.2. Yhtye julkaisi lokakuussa lastenlevyn. Keikan ohjelmistossa on menevää lastenmusaa reggaesta rokkiin hyvällä fiiliksellä ja satumaisen tarinan johdattamana. Kuva: Jarno Koivula.

Lasten Kulttuuriviikkoja vietetään 3.-25.2. Tällä kertaa sukelletaan sanataiteeseen. Sanat ovat avaimia mielikuvitukseen. Sanataiden näkyy Kulttuuriviikkojen ohjelmistossa eri muodoissaan. Teemalla juhlistetaan Kirsi Kunnas 100 – valtakunnallista juhlavuotta.

Sanataide sen enempää erottelematta kirjoitetaan monen taidemuodon sisään itsessäänkin. Lasten Kulttuuriviikoilla sanataidetta voi tuottaa ja kokea monissa innostavissa soveltavan taiteen työpajoissa, tuokioissa ja esityksissä.

Lasten Kulttuuriviikot – tapahtumakokonaisuus on vuosittain Koppaverkoston järjestämä kulttuurikavalkadi, joka avaa ovet yleisötapahtumiin yli kuntarajojen ja jalkautuu päiväkoteihin ja kouluihin.

Kolmen viikon aikana Haminassa, Kotkassa, Kouvolassa, Loviisassa, Pyhtäällä, Virolahdella ja Miehikkälässä järjestetään yli 80 maksutonta perhetapahtumaa.

Tänä vuonna menossa mukana ovat KO-KOO-MO, Mimi ja Kuku, Maisteri Molto, Teatterit Mukamas ja Hevosenkenkä, sekä monia kymmeniä muita niin valtakunnallisia kuin paikallisiakin taiteilijoita.

Lisäksi päiväkodeille ja kouluille on suunnattu runsaasti kohdennettua ohjelmaa. Tapahtumien kokonaismäärä tuplaantuu kun huomioidaan kohdennetut esitykset päiväkoteihin, esikouluihin ja kouluihin. 

Haminassa ohjelmatarjontaa on keskustan lisäksi Husulassa, Summassa, Metsäkylässä, Vilniemellä ja Pyhällössä. Virolahdella ohjelmaa on Virojoen ja Klamilan kouluilla, ja Miehikkälässä koulukeskuksessa sekä toimintakeskus Ratevan uima-altailla.

Monipuolinen ohjelma kutsuu perheitä liikkumaan rohkeasti yli kuntarajojen ja silmäilemään ohjelmakattausta seitsemän kunnan alueella. Osaan tapahtumista on ennakkoilmoittautuminen.

Koko runsas ohjelmatarjonta löytyy kunta- ja kaupunkikohtaisesti koottuna Lasten Kulttuuriviikkojen sivustolta www.lastenkulttuuriviikot.fi.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide

Lue myös