Haminan talousalueen uutislehti

Li Andersson tapasi haminalaisia torilla

Presidenttiehdokkaan teltalla kävi tasaiseen tahtiin onnittelijoita. Aleksei Simontšik (vas.) toi Li Anderssonille tervetuliaiskukkaset.

Vasemmistoliiton presidenttiehdokas Li Andersson vieraili torstaina tapaamassa äänestäjiä Haminan torilla. 

– Hamina on pieni kaupunki. On tosi hienoa että presidenttiehdokas tulee tänne vaalikiertueellaan, hehkuttaa Aleksei Simontšik.

– Mielestäni Li on ehdokkaista ainoana ottanut kantaa siihen ettei rajaa saisi sulkea kokonaan.

Simontšik on Virossa syntynyt inkerinsuomalainen, ja hän tuntee hyvin ongelmat yhteydenpidossa kun sukulaisuussuhteita on rajan molemmin puolin.

– Rajan sulkeminen on nimenomaan lyhytaikainen ratkaisu. Hallituksella pitäisi olla pidemmän aikavälin suunnitelma itärajan suhteen, totesi Andersson.

– Kaakkois-Suomella on geopoliittisesti tärkeä asema. Samaan aikaan alueen talous kärsii vahvasti Venäjän sodasta. Venäjälle suuntautuva liikenteen valtaväylä on nyt pussipohja.

Valtion viime vuoden budjetissa oli tukipaketti Itäisen Suomen elinvoiman tukemiseksi.

– Tulevaisuuteen tähtäävää työtä tarvittaisiin edelleen. Itä-Suomen kehitys on kansallinen kysymys, Andersson muistuttaa aluepolitiikan merkityksestä osana kansallista hyvinvointia ja turvallisuutta.

Presidentin merkittävimpiin tehtäviin kuuluu ulkopolitiikan johtaminen yhdessä valtioneuvoston kanssa. Pyrkimys rauhan ja vakauden säilymiseen on hänen mielestään tärkeää ulkovaltojen lisäksi myös maan sisällä.

– Presidenttinä haluaisin vaikuttaa etenkin lapsiperheköyhyyden vähentämiseen. Se on yleistyvä ilmiö joka helposti johtaa ylisukupolviseen huono-osaisuuteen ja sen eri seurannaisvaikutuksiin.

Kukkasten lisäksi Li Andersson sai kotiinviemisiksi myös aitoa haminalaista ruisleipää.

Veera Eerola kävi toivottamassa Andessonille onnea vaalitaistoon. – Luottaisin Li´hin presidenttinä. Meillä on samanlainen ajatusmaailma ja arvot: rauha ja tasa-arvo.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli