Haminan talousalueen uutislehti

VeVen nuoret hiihtosuunnistajat kisaavat EM- ja MM-mitaleista

Suunnistuslajit tuntuvat kulkevan perheessä, ainakin Haminassa. Hiihtosuunnistuksen MM- ja EM-kisoihin on valittu kaksi sisarusparia: Tiitu ja Eetu Takanen sekä Niklas ja Joona Hirvilahti.

Itävallan Ramsaussa tammikuun 21.-27. käytäviin hiihtosuunnistuksen aikuisten ja nuorten MM, sekä 17-vuotiaiden EM-kilpailuihin matkaa Vehkalahden Veikoilta peräti neljä urheilijaa.

Joona Hirvilahti kilpailee nuorten maailmanmestaruuksista kaikilla henkilökohtaisilla matkoilla (sprintti, keskipitkä, pitkä), sekä viestijoukkueessa. 

Samanlainen kisaurakka on edessä nuorten EM-kilpailuissa pikkuveljellä Niklas Hirvilahdella sekä sisaruksilla Eetu ja Tiitu Takasella.

Ensimmäisiin nuorten MM-kisoihinsa osallistuvalla Joona Hirvilahdella riittää kiirettä. Hän kotiutui juuri suunnistuksen maajoukkueleiriltä Espanjasta, ja sunnuntaina on lähtö Itävallan lumisiin maisemiin.

Hiihtosuunnistuksen EM-kisoissa 17-vuotias Joona on aiemmin saanut hyviä henkilökohtaisia sijoituksia, viimeksi järjestetyistä EM-kilpailuista v. 2022 tuli kultaa viestijoukkueessa.

Nuoresta iästä huolimatta paljon menestystä keränneet Niklas Hirvilahti (15), Eetu Takanen (16) ja Tiitu Takanen (14) onnistuivat erinomaisesti EM-kisojen karsintakilpailuissa.

– Hyviä kilpailijoita on vastassa. Esimerkiksi Ruotsi, Sveitsi ja Tsekki ovat kovia hiihtosuunnistusmaita. Ja kun kilpaillaan Itävallassa, niin oikeastaan kaikki Keski-Euroopan maat ovat mahdollisia menestyjiä.

Lue lisää aiheesta:

TATTOO jättijako 6.5.-toistaiseksi
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli