Haminan talousalueen uutislehti

Talvisoitannot kuninkaallisten kera

Kai Huopainen. Kuva: Matti Paananen.

Perinteeksi muodostunut Talvisoitannot kajahtavat 27. kerran RUK:n Maneesissa sunnuntaina 4. helmikuuta. Taiteilijat jo odottavat konserttia innostuneena.

Konserttisarjan ajatuksen virittäjänä toimi huippuluokan oboisti ja vehkalahtelainen viljelijä Jouko Teikari. Hän on edelleen mukana yhdessä ajankohtaisessa kappaleessa. Lähes yhtä pitkään on ryhmässä soittanut Talvisoitantojen orkesterin basisti Taisto Hiltunen. Vain kaksi kertaa on jäänyt väliin.

Orkesterin kapellimestarina ja musiikin sovittajana toimii Jari Puheloinen, jonka ystävällisten mutta määrätietoisten ohjeiden mukaan soitto on tarkkaa, kuten big band -perinteeseen kuuluu. Orkesterin johtamisen ohella hän soittaa koskettimia.

Uusina tulokkaina huipputasoisessa orkesterissa ovat Rauno Kahri (klarinetti ja saksofonit), Petri Marttinen (klarinetti ja saksofoni) ja Juha Lanu (kitara). Muilta osin viime vuoden kokoonpano on koolla: Ville Kalliokoski (trumpetti), Timo Jaakkola (pasuuna), Jari ”Kepa” Kettunen (rummut), Antti Lehtinen (lyömäsoittimet), Taisto Hiltunen (basso) ja Mika Harjula (haitari). 

Solisteina toimivat suurenmoinen tangokuningatar Arja Koriseva, Miehikkälän tangokuningas Jukka Hallikainen ja haminalainen baritoni Kai Huopainen.

Arja ja Jukka toimivat Tangokuninkaallisten yhdistyksen hallituksessa ja luvassa on ensimmäistä kertaa näiden kahden kuninkaallisen duetto. Tämän lisäksi Jukka paljasti, että konsertissa tullaan kuulemaan myös sellaisia kappaleita, joita hän ei ole ennen esittänyt. 

– Kannattaa tulla, hän toteaa. 

Konsertti alkaa klo 14. Pysäköinti on RUK:n pihalla mutta on hyvä varautua jättämään auto myös hieman kauemmas.

Väliajan kahvitarjoilusta huolehtivat LC Hamina Varvarat, mahdollisesta ensiavusta Haminan Punainen Risti ja muissa tehtävissä toimivat Lions Club Hamina Bastionin jäsenet muutamien muiden ohella.

RUK on antanut tilat edullisesti yhdistyksen käyttöön. Äänentoistosta vastaa AK-Sound. Konsertin tuotto menee paikalliseen hyväntekeväisyyteen.

– Kohta puolet mun elämästä on soitettu näitä konsertteja, totesi basisti Taisto Hiltunen. Kuva: Vesa Uotila.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli