Haminan talousalueen uutislehti

Tilikaakko on paikallinen taloushallinnon asiantuntija

– Moderni taloushallinnon järjestelmä auttaa yrityksen talousjohtamisessa. Moni yritys pärjää yhden ohjelmiston taktiikalla, Tilikaakon toimitusjohtaja Onni Rinne sanoo.

Haminalainen tilitoimisto Tilikaakko tuli juuri vuoden ikään. Aiemmin naapurikaupunki Kotkassa tilitoimiston toimistopäällikkönä ollut Onni Rinne päätti perustaa kotikaupunkiin oman yrityksen.

– Yrittäjähenkisyys tulee jo kotoa. Isäni toimi kauppiaana paikallisessa autoliikkeessä, Autoportissa. Parhaimmillaan olimme koko perhe siellä töissä, Onni Rinne muistelee.

Tilikaakon toimistossa Sibeliuskadulla työskentelevät yrityksen toimitusjohtajan lisäksi palkkalaskentaa tekevä Jatta Nieminen ja kirjanpitäjä Paula Vulkko. Myös Onni Rinne tekee kirjanpitoa asiakasyrityksille.

– Asiakkainamme on etupäässä aktiivisesti toimivia osakeyhtiöitä.

Tilikaakon asiakaskunnasta noin kaksi kolmannesta on paikallisia yrityksiä. Naapurikuntien lisäksi asiakkaita on myös pääkaupunkiseudulta. 

– Kun palvelut toimivat kaikki sähköisesti, ei maantieteellisellä välimatkalla ole merkitystä. Toki tarvittaessa käymme myös asiakkaan luona.

Paikallisena tilitoimistona Tilikaakko on asiakastaan lähellä.

– Olemme helposti tavoitettavissa. Meiltä saa aidosti henkilökohtaista palvelua.

– Pienen tilitoimiston etuja on sekin, että pysymme asiakkaan tilanteesta perillä ja voimme nopeasti ehdottaa esimerkiksi toimenpiteitä, jotka hyödyttävät asiakkaan taloudenpitoa.

Tilikaakko tarjoaa kirjanpitopalveluita alkaen reskontranhoidosta tilinpäätöksiin, palkanlaskentaa ja neuvontaa esimerkiksi yhtiön perustamis-, verotus- ja yritysjärjestelyasioissa. Toimintoihin liittyvä viranomaisraportointi on myös osa tilitoimiston palvelua.

Lisäksi kirjanpitonsa itse hoitavat yritykset voivat hankkia tarvittavan ohjelmiston ja käyttötuen Tilikaakolta. Yritys tekee kehitysyhteistyötä kotimaisen ohjelmistokehittäjäyhtiö Fennoan kanssa. 

Asetukset ja lainsäädäntö muuttuu, yritysten toiminta ja sen myötä taloushallinnon toiminnot digitalisoituvat vauhdilla. Yhä useamman yrityksen valinta on keskittyä omaan ydintoimintaansa ja ulkoistaa kirjanpidon ja palkkalaskennan rutiinit tilitoimistolle.

– Tilitoimistoilla on ajantasainen tietämys ja asianmukaiset, tehokkaat tietojärjestelmät. Talous- ja palkkahallinnon ostaminen tilitoimistolta helpottaa yrittäjän arkea, kiteyttää Onni Rinne. 

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide