Haminan talousalueen uutislehti

Luvaton moottorikelkalla ajo on iso ongelma Reitkallissa

Moottorikelkkailu ei ole jokamiehenoikeus.

Viime viikolla kerroimme moottorikelkkojen luvattomasta ajelusta ja siitä aiheutuvista vahingoista maanomistajille. Ongelmat keskittyvät erityisesti ajeluun piha-alueilla, pelloilla ja soranottoalueilla mm. Reitkallissa. Destia hallinnoi soramonttua Uuperiin vievän Viirankankaantien molemmin puolin. Yrityksessä ei oltu tietoisia luvattomasta moottorikelkkailusta alueella. 

– Asiaton liikkuminen alueella on ehdottomasti kielletty ja siitä on ilmoitettu kyltein, mutta pääsyä alueelle ei pystytä kokonaan estämään. Alueella liikkuminen voi olla vaarallista, sillä maamassat voivat lähteä liikkeelle kelkkojen voimasta. Moottorikelkkailu myös pilaa varastokasoja, mistä tekijä voi joutua korvausvelvolliseksi, Destialta kerrotaan.

Soranottoalueen pohjoisreuna on yksityisen omistamaa maata. Siellä on tehty alueen ennallistamista metsittämällä sekä montun pohjaa että reunusrinteitä. Kun moottorikelkalla ajetaan taimikon yli, se saa kasvuvaurioita tai voi tuhoutua kokonaan. Sulkunauhoillakaan ei ole ollut vaikutusta kelkkailijoihin.

Moottorikelkkailijoiden piittaamattomuudesta suivaantunut maanomistaja on nyt päätynyt kieltämään kelkkailun alueellaan kokonaan.

– Usemman vuoden työ on mennyt hukkaan. Rahallisestikin vahinko on tuntuva. Sopii tuoda uudet taimet ja istuttaa pilattujen tilalle, sanoo tuohtunut maanomistaja.

Maastoliikennelain mukaan moottoriajoneuvolla ei saa ajaa maastossa ilman maanomistajan lupaa. Seurauksena voi olla sakkoa ja korvausvelvollisuus aiheutetuista vahingoista.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide

Lue myös