Haminan talousalueen uutislehti

Taide on leikki

Tällä viikolla käynnistyvät helmikuun lopuille kestävät lasten kulttuuriviikot. Niiden takaa löytyy lastenkulttuurin alueellinen kehittämisverkosto KOPPA, johon kuuluu Kymenlaakson kunnat ja Loviisa.

Jokaisella paikkakunnalla on helmikuun ajan runsas kattaus innostavia ja pohdituttavia kulttuuritapahtumia lapsiperheille.

Taiteella ja kulttuurilla on valtava merkitys lasten ja nuorten hyvinvointiin. Se avaa uusia näkökulmia, antaa samaistumisen kohteita, oivalluksen ja voimaantumisen kokemuksia.

Taidekokemus voi opettaa tunnistamaan ja sanoittamaan omia tunteita, havainnoimaan eroja asioiden välillä ja löytämään omia vahvuuksia ja kiinnostuksen kohteita. 

Taide ei ole pelkästään valmiin vastaanottamista vaan myös osallistumista ja tekemistä. Taide- ja kulttuurialan asiantuntija, tutkija ja kulttuurikeskuksen toiminnanjohtaja Pilvi Kuitu on sanonut: “jos termiä taide ei olisi keksitty, niin taidetta todennäköisesti kutsuttaisiin aikuisten leikiksi – ja jos leikkiä ei kutsuttaisi leikiksi, olisi se lasten taidetta.

Leikissä ja taiteessa pätevät pitkälti samat pelisäännöt ja mahdollisuudet: asioiden käsittely, kokemuksellinen ja elämyksellinen oppiminen, ymmärtäminen, muuntautuminen ja metaforisuus”.

Kuitu on myös parhaillaan vietettävän Kirsi Kunnas 100 -juhlavuoden koordinaattori. Juhlavuosi näkyy myös meillä lasten kulttuuriviikkojen sanataide -teemassa.

Mennään mukaan leikkiin, lapset ja aikuiset.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus

Previous slide
Next slide