Haminan talousalueen uutislehti

Tuotanto.NYT Uskalla yrittää -finaaliin

Finaaliin valitun Tuotanto NYT yrittäjien Joonas Hovin (vas. alhaalla) ja Anton Mäkelän kanssa kuvaan ennättivät Maarit Koverola sekä opettajat Petri Osola Helilän yläkoulusta ja Ira Taskinen Vehkalahden koulusta.

Ystävänpäivänä pidettiin kauppakeskus Pasaatissa Kotkassa Nuorten yrittäjyys ja talous NYT:n aluetapahtuma. Alueen yläkoulujen ja lukioiden Vuosi yrittäjänä -ohjelman 13 NYT-harjoitusyritystä esitteli toimintaansa ja kilpaili pääsystä valtakunnalliseen finaaliin huhtikuussa Helsingissä.

Osallistujista peräti 8 oli Haminasta Pappilansalmen ja Vehkalahden yläkouluista.

Yritysasiantuntijoista koostuvan raadin valinta finaaliin oli Vehkalahden koulun Tuotanto.NYT sekä Karhulan lukion Nerokone NYT.

– Tämä lähti ihan omasta harrastuksesta. Me tykkäämme valokuvata ja videoida, kertovat Tuotanto NYT:n Anton Mäkelä ja Joonas Hovi.

FINAALIIN: Nuoret.Tuottajat NYT, Vehkalahden koulu. Tuotamme yrityksille ja yksityishenkilöille valo- ja videokuvaus palveluita. Meille voi myös ulkoistaa editoinnin ja suoratoistokuvaukset. Autamme organisaatioita ja yrityksiä sosiaalisen median kasvussa.

– Teemme myös suoratoistokuvauksia ja editoimme kuvamateriaalia. Olemme kuvanneet perhejuhlia ja pääsimme tekemään videoita mm. jääkiekko-otteluista. Toiveissa on päästä ottamaan myös bändin promokuvia ja musiikkivideota.

Palkintoperusteluissa Tuotanto.NYT:stä mainittiin, että yrityksellä on hyvin valmis palvelu ja hyvät verkostot. Yrityksen messupiste, esitteet ja referenssin vakuuttivat tuomariston.

Uskalla Yrittää -finaalin parhaina NYT-yrityksinä palkitut perus- ja toisen asteen sekä korkea-asteen yritykset lunastavat itselleen pääsylipun Euroopan suurimpaan nuorten yrittäjyystapahtumaan, Gen-E:hen Italiaan. 

 – Haminassa on NYT:n nuorten työelämä-, yrittäjyys- ja taloustaitoja kehittävä ohjelma ollut valinnaisena kurssina yläkoululaisille jo useamman vuoden, kertoo Maarit Koverola, Cursorin yrittäjyyskasvatus- ja koulutusasiantuntija.

– Nyt myös Pikkuyrittäjät-yrittäjyyskasvatusohjelma on tulossa  peruskoulun 4.-6.luokille. Haminassa todella panostetaan lasten ja nuorten yrittäjyys- ja työelämäkasvatukseen, siitä mainitaan kaupungin strategiassakin.

Kotkan aluetapahtumassa palkittiin muitakin haminalaisnuorten yrityksiä. Parhaan tuotteen palkinnon sai Lasimerkit NYT Vehkalahden koulusta, paras palvelu on Vainikka kiinteistöhuolto NYT:llä  Pappilansalmesta, paras messupiste Taikateatteri NYT:llä Vehkalahdelta sekä paras myyntipuhe Paikoillanne valmiit NYT, myös Vehkalahden koulusta.

Aluetapahtuman juonsi NYT-lähettiläs Kalle Taskinen, joka ylsi finaaliin viime vuonna omalla Fribakiska NYT -yrityksellään. Lähettilään tehtävänä on käydä kouluissa motivoimassa oppilaita kertomalla mm. mitä itse oppi Vuosi yrittäjänä -ohjelman aikana.

Katso alta tämän vuoden haminalaisia NYT -yrityksiä

PARAS PALVELU: VAINIKKA kiinteistöhuolto NYT, Pappilansalmen koulu. Kiinteistöapua ympäri vuoden! Joko haravointi, lumityöt ja kaikki mitä liittyy omaan pihaasi. Vaihtoehtoisesti myös imuroimme, lakaisemme tai pyyhimme.
PARAS MESSUPISTE: Taikateatteri NYT, Vehkalahden koulu. Pidämme ilmaista näytelmäkerhoa 3.- ja 4.-luokkalaisille koulullamme. Siellä harjoitellaan ilmaisu- ja vuorovaikutustaitoja, musiikkia ja näyttelemistä.
Snäkkilä NYT, Vehkalahden koulu. Leivomme herkullisia leivonnaisia sesongin mukaan. Myymme myös muita tuotteita esim. välipalaksi (pillimehuja, limsaa, keksiä yms.) Hintamme ovat hyvin alhaiset, jotta voimme mahdollistaa herkullisen makuelämyksemme mahdollisimman monelle. (Kuvassa mukana myös Pasaatin aluetilaisuuden juontaja, NYT -lähettiläs Kalle Taskinen, vas.)
Pennut NYT, Pappilansalmenkoulu. Hoidamme lapsia ja lenkitämme koiria, Haminan alueella. (Kuvaan ennätti vain yksi kolmesta yrittäjästä).
PARAS MYYNTIPUHE: Paikoillanne valmiit NYT, Vehkalahden koulu. Tarjoamme lapsille liikuntaa ja hauskanpitoa.
Naperot NYT, Pappilansalmen koulu. Haluatko käydä rauhassa kaupassa tai kahvilla, ilman lapsia? Me autamme mm. läksyjen teossa Pappilansalmen koululla iltapäivisin, ja lasten hoidossa.
PARAS TUOTE: Lasimerkit NYT, Vehkalahden koulu. Lasimerkit NYT tekee puusta lasimerkkejä, joiden merkintöihin ostaja voi halutessaan päästä vaikuttamaan. Merkittynä jokainen tunnistaa oman lasin ja ei tarvitse koko ajan olla pesemässä juomalaseja, näin säästyy aikaa ja vettä.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli