Syttyvätkö meijän jouluvalot tänä jouluna? Seuraa keräyksen etenemistä.

Ravintola Alku tarjoaa perinteisempiä herkkuja mutta lupaa yllätyksiäkin

Ravintola Alkun seinällä asiakkaita ihastuttaa jatkossakin Haminan 1920-luvulta peräisin oleva asemakaavakartta, lupaa Teemu Suomalainen.

Spahotel Haminan yhteyteen Sibeliuskadulle nousee jälleen ravintola. Ravintola Alku avataan perjantaina. Paikkoja on 40 vieraalle ravintolasalissa ja baarissa 20. Kesäterassille voi sijoittaa 20 asiakasta.

Ravintoloitsija Teemu Suomalaisella, 30, oli aikaisemmin ravintola Vehka Hamina Bastionissa. Uraa alalta miehellä on kymmenisen vuotta.

– Vehkalla oli hienot puitteet Bastionissa, korona sen sitten kaatoi. Tilaa siellä oli 80 asiakkaalle, kertoo Suomalainen.

Suomalaisen juuret ovat tiukasti Säkäjärven mullissa Virolahdella. Kotitilansa entisen navetan tiloihin Suomalainen on rakentanut ravintolan, joka tunnetaan Olkihattuna, nyttemmin ravintolan nimi on Navettaravintola Juuri.

– Kun Alku nyt avataan, Juuri muuttuu tilausravintolaksi. 

Lähiruoka on Teemu Suomalaisen ravintolan juttu:

– Panostamme ruokaan ja puhtaisiin raaka-aineisiin. Erityisesti suosimme pientuottajia. Riistan saamme alueen metsästäjiltä, lihan lihatoimittajilta ja juurekset viljelijöiltä. Myös juustot saamme kotimaan tuottajilta. 

– Oluissa suosimme suomalaisuutta. Viinilistamme koostuu pääsääntöisesti pienten perhetilojen viineista ympäri maailman. Cocktail-valikoima edustaa klassista suuntaa.

– Ruoan valmistaminen keittiössämme on käsityötä alusta loppuun. Kaiken työn teemme itse.

Itsellisyys tulee Suomalaisen mukaan ravintola Vehkan perintönä. Työtä uusi ravintola tarjoaa alkuun yrittäjän ohella kolmelle, neljälle alan ammattilaiselle.

Ruokalistalle Suomalainen lupaa perinteisiä klassikoita, mutta keittiön osaaminen riittää yllätyksiin ja erikoisuuksiinkin. Ravintola aikoo tarjota asiakkailleen myös viikoittain vaihtuvan pääruoka-annoksen.

– Arkilounasta emme ainakaan heti alussa tule tarjoamaan, vaan katsomme mitä Haminan tarjonnasta vielä puuttuu ja teemme päätöksiä sen mukaisesti. 

Ravintola Alkuun tulee myös baariosasto.

– Ei kuitenkaan ehkä aivan perinteistä, mutta oleskeluosasto on suunnitteilla ja voi siihen tarjota ruoka-annoksiakin.

– Uuden ravintolan avaaminen on hektistä aikaa. Paikat on saatava kuntoon, mutta myös henkilökunnan on oltava tikissä. 

Itsenäisyyspäivä -6.12. asti
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli