Haminan talousalueen uutislehti

Akka-agentti astuu Purhon näyttämölle

Purhon näytelmäpiirin näytäntökausi on tiivis ja viihdyttävä kaikille maalaiskomedian ystäville. Kuva: Minna Rasimus.

Haminan kansalaisopiston Purhon näytelmäpiirin esitykset alkavat 15.3. Tanja Puustinen-Kiljusen kirjoittama Akka-agentti on puhdasveristä maalaiskomediaa. Sitä, mistä Purhon Seuralan näyttämö ja tyylilajin nyanssit taitava tekijäkaarti on tunnettu.

– Vauhtia tässä hyvänmielen näytelmässä riittää, lupaa näytelmäpiiriä ohjaava Minna Rasimus.

Tarina alkaa kun Pölhön veljesten on perintömääräyksen takia löydettävä itselleen akat, ja vähän äkkiä. Silloin Akka-agentti Heikki Himottu astuu kehiin ja siitä asiat lähtevätkin vyörymään.

– Näytelmässä on mukavasti rooleja kaikille meidän 15 näyttelijälle.

Purhon piirin näyttelijöiden ikähaitari on 15-80 vuotta. Suurin osa on Miehikkälästä, mutta harrastajia on myös Haminasta ja Kouvolasta.

– Esityksiä on tiiviillä tahdilla perjantaisin ja keskiviikkoisin klo 19 sekä lauantai-sunnuntai klo 14. Viimeinen esitys on 13.4. Näytöksistä osa on jo loppuunmyyty, ja suositamme vahvasti varaamaan liput jo etukäteen (p. 045 808 9688).

Väliaikatarjoilu kuuluu lippujen hintaan. Pohjois-Miehikkälän maa- ja kotitalousnaisten leipomat ”Purhon pullat” ovat maineeltaan legendaariset, ja monelle yksi hyvä syy lisää tulla Purhoon. Väliajalla voi tutustua myös paikallisten käsityötaitajien myyntinäyttelyyn Seuralassa.

Näytelmässä mukana

Käsikirjoitus Tanja Puustinen-Kiljunen.
Ohjaus: Minna Rasimus.
Lavastus ja valot: Hannu Harju & Aki Savolainen. Tehosteet: Atte Notkola.
Musiikki: Urho Notkola & Väinö Karhos.
Rooleissa: Aapo Takala, Atte Notkola, Sami Liikkanen, Seppo Soukka, Kati Harju-Pesu, Elisa Hiironen, Aki Savolainen, Tuula Harju, Timo Härmä, Saana Salonen, Reetta Notkola, Jukka Toikka, Kirsi Savolainen, Miia Laakso ja Sinikka Vilander.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli