Haminan talousalueen uutislehti

Elinvoimajohtaja Mia Hämäläinen käärii hihat perehtymisjakson jälkeen

Mia Hämäläinen kehottaa yrittäjiä vastaamaan kuntabarometriin. – Sen avulla voi arvioida ja antaa kunnan toiminnasta palautetta, joka on vertailtavissa muiden kuntien kanssa.

Mia Hämäläinen aloitti Haminan elinvoimajohtajana noin kuukausi sitten. Elinvoimajohtaja on uusi virkanimike joka korvaa aiemman muutosjohtajan viran. Kaupungin elinkeino-, matkailu- ja tapahtumapalvelut, maaseutu- ja aluepalvelut sekä kiinteistö- ja ympäristötoimi kuuluvat Hämäläisen tehtäväkenttään.

– Se on laaja kokonaisuus kaupunkikehitykseen, kaupungin elinvoimaan ja vetovoimaan vaikuttavia tekijöitä, Hämäläinen sanoo.

– Ensimmäinen kuukausi on mennyt aikalailla perehtymiseen. Muutamissa kivijalkayrityksissä olen kuitenkin jo ehtinyt käymään.

Tapaamiset yrittäjien kanssa jatkuvat, Hämäläisellä on suunnitelmissa myös virittää uudelleen informatiiviset yrittäjien aamukahvitilaisuudet, joita järjestettiin aiemminkin.

– Mielessäni on myös kehittää yhteistyötä esimerkiksi työpajatyöskentelyn avulla. Osallistuminen ja osallisuus eri teemojen ympärillä hyödyttää varmasti jokaista yksittäistäkin yrittäjää.

Hämäläinen tiivistää tähänastiset havaintonsa muutamaan asiaan:

– Haminalle merkittäviä tukijalkoja ovat Reserviupseerikoulu, Google ja satamasidonnainen teollisuus, on varmistettava, että niiden on hyvä olla Haminassa. Cursorin ja seutukunnallista matkailumarkkinointia edistävän Visit KotkaHaminan kanssa tehdään yhteistyötä, on varmistettava että siitä otetaan maksimaalinen hyöty.

Kolmantena seikkana Hämäläinen mainitsee viestinnän onnistumisen.

– Viestinnän on oltava avointa ja läpinäkyvää.

Vielä neljäntenä on vetoomus meistä jokaiselle:

– Vahvistetaan paikallista elinvoimaa ja tuetaan paikallisia yrittäjiä. Käytetään mahdollisimman paljon oman kaupungin palveluita ja tuotteita.

Monipuolista kokemusta 

Pyhtäältä kotoisin oleva Mia Hämäläinen tulee yrittäjäperheestä. Perheen yritys, koiraväelle tuttu Kennel-Rehu oli Mian ensimmäinen työpaikka. Valmistumisen jälkeen työura on vienyt markkinointitehtäviin pääkaupunkiseudulle ja sieltä Australiaan ja Saksaan.

– Saksassa olin Business Finlandin edeltäjän Finpron leivissä edistämässä suomalaisyritysten vientiä.

Elinvoimajohtajan tehtävään Hämäläinen katsoo hyötyvänsä erityisesti noin 20 vuoden kokemuksestaan kehittämisyhtiö Cursorin ja Kymenlaakson Liiton palveluksessa erilaisissa elinkeinoelämän johtamis- ja kehittämistehtävissä.

– Haminassa minulle on toistaiseksi tutuinta keskustaajama. Muun muassa raatihuoneentorin ympäristö vanhoine taloineen ja jouluikkunoineen on hieno tutustumiskohde.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Lue myös