Haminan talousalueen uutislehti

Entä jos Hamina olisi rajakunta 

Kiinnostus kuntaliitosselvityksen tuloksiin tuntuu olevan Haminassa vähänlaista. Siltä vaikuttaa  kuntalaisille ja sidosryhmille tarkoitetun tilaisuuden osanottajamäärän perusteella.

Osansa oli varmasti vähäisellä tiedottamisella, mutta jos valtuutettujakaan ei ole paikalla kuin muutama, antaa se jotenkin yliolkaisen kuvan. 

Virolahdella paikalla olivat kutakuinkin kaikki luottamushenkilöt, yleisöäkin ainakin tuplasti ja keskustelu kävi vilkkaana. 

Ei ole samantekevää Haminassakaan, jos kaupunki kellonviisarin uudenvuodenyönä heilahtaessa vuoden 2025 puolelle, on kasvanut noin 3000 asukkaalla ja 559 neliökilometrillä maata ja vettä. Ja muuttunut samalla rajakunnaksi. 

Saahan uusi Hamina huomenlahjaksi Suomen parhaan oluen, golfkentän ja ikioman sataman, kuten joku Virolahdella huumormielellä totesi.

Seuraavat askelmerkit ovat valmistumassa olevan kuntaliitossopimuksen käsittely molempien kuntien hallituksessa vielä tämän kuun aikana. Valtuustot päättävät kuntaliitoksesta 7. toukokuuta.

Päätöksenteko haastaa valtuutetut. Nyt päätetään alueellisesta tulevaisuudesta tilanteessa, missä yhdistyminen ja valtion porkkanarahat eivät tuo suurta helpotusta talousahdinkoon. Sopeuttamista tarvitaan joka tapauksessa.

Toisaalta päätöksentekoon kannustaa pelko valtiovarainministeriön selvitysmiesten mustasta autosta ja pakkoliitoksesta, Kotkakin on mainittu.

Videotallenne Haminan kuntalaistilaisuudesta 6.3. löytyy kaupungin verkkosivuilta. Myös kommentteja ja palautetta kuntaliitoksesta voi antaa kaupungin sivuilla palautepalvelun kautta. Valtuutetutkin varmasti mielellään keskustelevat asiasta.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus