Haminan talousalueen uutislehti

Runoyhdistys julkisti rakkausrunokilpailun

Arvovaltaisen juryn jäsenistä kilpailun julkistukseen ennättivät Jalle Niemelä ja Laura Korhonen (oik.). Maiju Pohjola toivoo kilpailulle runsasta osanottoa.

Haminan runoyhdistys julkisti perjantaina rakkausrunokilpailun. 

– Rakkausrunot tuovat iloa ja pehmeyttä aikaan jossa muuten on niin paljon ikäviä uutisia, runoyhdistyksen puheenjohtaja Maiju Pohjola kertoo.

Kilpailu kestää vappuun saakka. Sarjoja on kaksi: alle 13-vuotiaat lapset ja nuoret sekä kaikille avoin yleinen sarja.

– Runojen pituudelle, sisällölle tai muodolle ei ole rajoituksia. Rakkauden käsitteenkin voi ymmärtää laajasti, se voi olla esimerkiksi romanttista rakkautta, rakkautta ystävään, lemmikkieläimeen, kotiseutuun, isänmaahan, Maiju innostaa aloittelevia ja kokeneempia kirjoittajia osallistumaan.

– Toivomme saavamme monipuolisesti erilaisia ja eri-ikäisten kirjoittajien runoja, perinteistä ja kokeilevaa ilmaisua.

Runoja voi kirjoittaa yksin tai työryhmänä, esim. koululuokan yhteistyönä kirjoittamat runot.

Haminan runoseuran hallituksen jäsenistä koostuva esiraati valitsee kummastakin sarjasta maksimissaan 10 runoa finaaliin.

Lopulliset sarjojen voittajat valitsee kilpailujury, jonka muodostavat Haminan kirjastopalvelujen esimies Laura Korhonen, kulttuurituottaja, muusikko Tomi Pekkola ja kulttuurin moniosaaja, kaupungin kulttuuripalkinnolla 2023 palkittu Jalle Niemelä.

Voittajille on luvassa tavarapalkintoja ja lahjakortteja paikallisiin liikkeisiin. Jury voi jakaa myös kunniamainintoja.

Runot voi lähettää kahdella tapaa:

Voit osallistua kilpailuun korkeintaan kolmella runolla.

Laita runot kirjekuoreen, josta ei käy ilmi sen lähettäjä vaan osallistujan nimimerkki sekä kilpailusarja. Runojen mukaan kirjeeseen toinen suljettu kirjekuori, jonka sisältä löytyvät yhteystiedot, oikea nimi, osoite ja puhelinnumero/sähköposti. Kirjekuori palautetaan kilpailulaatikkoon, joka löytyy pääkirjastosta, Ruissalon kirjastosta ja kirjastoautosta.

Runot voi myös palauttaa sähköpostitse, jolloin yhteystiedot kirjoitetaan sähköpostin tekstikenttään. Itse runot, sarja ja kilpailijan nimimerkki lähetetään sähköpostin liitetiedostona. 

Voittajarunot kuullaan Rakkausrunoillassa

Finalistit ja voittajat julkistetaan helluntaiaattona 18.5. rakkausrunoillassa Villa Jaakkolassa. Illan aikana kuullaan muutakin runoutta runokaraokessa ja laululyriikkaa musiikkiesityksissä. Illan juontaa Päivi Taussi. 

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli