Haminan talousalueen uutislehti

Toinen Leipä ehdokkaana vuoden lähiruokateoksi

Jérôme Jouanno nostaa uunista Hermanni-rukiista hapanjuureen leivottuja ruisvuokaleipiä. Arkistokuva v. 2023.

Hapanjuurileipomo Toinen Leipä Haminasta on ehdolla vuoden lähiruokateoksi Lähiruoka- ja luomumessuilla. Omaa suosikkia voi äänestää 17.3. asti messujen nettisivuilla.

Sekä yleisöäänestyksen voittaja että raadin valitsema Vuoden lähiruokateko 2024 -palkinnonsaaja julkistetaan Lähiruoka & luomu -messuilla torstaina 21.3. Helsingin Messukeskuksessa.

Palkinnonsaajan valinnassa raati haluaa painottaa mm. vastuullisuutta, yhteistyötä ja uusien ratkaisujen kehittämistä lähiruokasektorilla. 

Toinen Leipä hyödyntää paikallisia maatiaisviljoja ja tekee yhteistyötä viljelijöiden, mylläreiden ja muiden lähiruokatuottajien kanssa.

Leipomon perusti v. 2019 ranskalainen Jérôme Jouanno, jonka intohimo on vanhojen viljalajikkeiden käytön edistäminen niiden ekologisten ja kulttuuristen arvojen takia. Leipomo on voittanut Artesaaniruoan SM-kilpailuissa kultaa kauraleivästään sekä hopeaa ruisleivästään ja maalaisleivästään.

Menestystuotteita on myös Takatalo & Tompurin olutpanimon kanssa yhteistyönä syntynyt olutleipä, jonka tekemiseen käytetään oluen teossa syntyvää mäskiä ja vierrettä.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Lue myös