Haminan talousalueen uutislehti

Hamina puuttuu häiriömopoiluun

Kiinnostus mopoihin hiipuu sitä mukaa, kun nuoriso varttuu autoiluikään.

Haminan kaupunkikehitysvaliokunta ei päätynyt kokouksessaan keskustaa piinanneen mopokurvailun kieltämiseen.

Sen sijaan valiokunta päätti panna rajoituksia tarpeettomalle ja häiritsevälle mopoilulle. Siihen pureudutaan jatkossa myös torin seudulle pystytettävillä kieltomerkeillä.

– Kun on selkeät liikennemerkit häiritsevän mopoilun kieltämiseksi, silloin on poliisillakin paremmat edellytykset puuttua asiaan, sanoo kaupunkikehitysvaliokunnan puheenjohtaja Jaana Suikkanen.

Valiokunnan esityslistalla oli ajokiellon määrääminen mopoille keskustan alueella klo 22-06 aikana. Mopoikäiset ovat huolissaan siitä, onko mopoilu yöaikana kokonaan kielletty?

– Nyt kielletään se pahin riesa eli häiritsevä mopoilu. Se koskee kaikkia L-luokan pelejä, siis mopojen lisäksi moottoripyöriä ja mönkijöitä. Rajoitukset astuvat voimaan 2.5. ja ja ovat voimassa syyskuun loppuun saakka, sanoo Suikkanen.

Kauppatorille on asennettu jo viime vuonna kylttejä, jotka kieltävät asiattoman oleskelun. Lisäksi nuorison liikennekasvatukseen on panostettu kasvatus- ja koulutuspuolen osalta sekä viestimällä suoraan nuorille mm. mopotallin ja Walkers-auton kautta.

Ekamin, poliisin, Kymenlaakson hyvinvointialueen ja nuorisovaltuuston edustajien kanssa on pohdittu toimintatapaa, jolla tarpeetonta, häiritsevää ajoa yöaikaan voidaan välttää ja lisätä turvallisuuden tunnetta keskusta-alueella.

Mallia on haettu Uudestakaupungista, jossa häiritsevä ajo on kielletty keskusta-alueella kesäaikaan, kello 22-06 välisenä aikana.

– Uudessakaupungissa kiellot ovat toiminen halutulla tavalla. Meillä ei mennä suoraan kieltoihin, vaan nyt on nuorilla oikea aika siistiä itse omaa ajokulttuuriaan.

Häiritsevän kurvailun kieltävä alue ulottuu myös Pappilansalmen koulun lähitienoille Vesikadulle ja Torvensoittajankadulle. Poliisi on luvannut tehostaa Haminan keskustan liepeillä valvontaa. 

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli