Haminan talousalueen uutislehti

Hamina palkittiin kulttuurigaalassa

Kymenlaakson ensimmäisessä kulttuurigaalassa pokkasivat Ilari Soosalu ja Henni Kiri vuoden kulttuurimyönteinen kunta -palkinnon Haminalle. Kuva: Pekka Vainio.

Kymenlaakson Kulttuurin Tuki ry järjesti viime lauantaina kymenlaaksolaisten kulttuurialojen toimijoiden ja kulttuurin ystävien yhteisen Kymenlaakson kulttuurigaalan Kouvolan kaupungintalon juhlasalissa.

Ensimmäistä kertaa järjestetyssä gaalassa palkittiin ansioituneita kulttuuritekoja ja -tekijöitä koko Kymenlaakson alueelta.

Haminaan napsahti heti palkinto, sillä kaupunki palkittiin vuoden kulttuurimyönteisenä kuntana. Palkinnon vastaanottivat kulttuurituottaja Henni Kiri ja kaupunginjohtaja Ilari Soosalu

Palkintoperusteluissa mainitaan mm. erilaisten tapahtumien järjestäminen, usein yhteistyössä monien eri toimijoiden kanssa, kulttuuripalvelun rakentaminen eri kohderyhmien tarpeet huomioiden sekä taide- ja kulttuurikasvatuksen huomioiminen, mm. perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen Kulttuuripolku.

Osoitus lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisäämiseksi tehdystä työstä on Haminan hyväksyminen v. 2021 Unicefin lapsiystävällisen kuntakehitysmallin yhdeksi toimijaksi.

Perusteluissa tuotiin esiin myös mm. Hamina Tattoon kansansuosio ja kansainvälisyys, mitkä ovat heijastuneet myönteisesti koko Kymenlaaksoon.

Hamina oli mukana myös vuoden kulttuuriteko -palkinnossa. Se myönnettiin Lasten kulttuuriviikoille, jota järjestää Kymenlaakson ja Loviisan lasten ja nuorten kulttuuriverkosto Koppa.

Lasten kulttuuriviikot tavoittaa vuosittain kolmen viikon aikana seitsemän kunnan alueella lapsia ja tarjoaa monipuolista kulttuurisisältöä.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli