Haminan talousalueen uutislehti

Maailman vesipäivä esillä Wanhassa Veteraanissa

Haminan Veden asiakassihteeri Maria Tuominen esittelee Vihreän pisaran tehtäväkirjaa. Kannessa komeileva Vesivelho kertoo puhtaan veden tärkeydestä.

Perjantaina vietettiin maailman vesipäivää. Haminan Vesi järjesti päivän kunniaksi tapahtuman Wanhaan Veteraaniin. YK:n julistaman päivän tämän vuoden teema on Water for Peace, Vesi rauhan vipuvartena. 

Kaikille avoimessa tilaisuudessa yleisö pääsi ulkoalueella tutustumaan mm. imupaineautoon, paloautoon ja Haminan Veden toimintaan. 

Veteraanin sisätiloissa alakoululaisille oli järjestetty Vihreä pisara -digiseikkailu. Vastuulliseen vedenkäyttöön opastava toiminnallinen materiaali on Haminan Veden, Kymen Veden, Kouvolan Veden ja Kymenlaakson Veden yhdessä tuottama. Sen tarinallinen suunnittelu ja toteutus on haminalaisen Satumatka Productionsin käsialaa. 

– Vihreä pisara julkaistiin jo vuosi sitten vesipäivän yhteydessä. Siitä on olemassa digiseikkailun lisäksi myös ulkona toimintarasteina toteutettava versio, jonka kanssa olemme käyneet kouluissa ja perhetapahtumassa Trykinin puistossa, kertoo Haminan Veden asiakassihteeri Maria Tuominen.

Maria on itsekin osallistunut opetusmateriaalin tekoon mm. piirtämällä siihen vesilaitoksen toiminnasta kertovan kuvakollaasin.

– Lasten opetusmateriaalin tekemiseen osallistuminen ja lasten ohjaaminen on ollut hauska lisä tavanomaiseen työhön vesilaitoksen asiakaspalvelussa ja viestinnässä, Tuominen sanoo. 

Asiakassihteeri Susanna Korpela kääntää massiivista sulkuventtiiliä. Paikalla pääsi tutustumaan myös Vuorisen imupaineautoon.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli