Haminan talousalueen uutislehti

Kymen Maalauspalvelut on perheyritys vereksin voimin

Elina Kihlakaski ja Jere Liikkanen ostivat keskustasta sijoitusasunnon ja kunnostivat sen lattiasta kattoon. Työn tulosta kelpaa katsella monesta eri perspektiivistä.

Epävakaan taloustilanteen keskelle tulee valonpilkahduksia uusien aloittavien yrityksien kautta. Viime vuoden lopulla Haminan uusien yrityksien joukkoon liittyi Kymen Maalauspalvelut Oy.

Toimitusjohtaja Jere Liikkasella on alasta vankka kokemus isä Raimo Liikkasen ja yhtiökumppani Jukka Pulkkisen aikanaan omistaman Kymen Tasotteen kautta. Perheyrityksessä tuli ensimmäiset opit erilaisten pintojen maalaamisesta ja siihen liittyvistä työvaiheista. 

Kun siihen lisätään tuotetietous, jonka Jere on hankkinut työskenneltyään 20 vuotta Tikkurilan maalitehtaalla, on Kymen Maalauspalveluilla asiantuntemusta niin erilaisten maalien ominaisuuksista kuin itse työn suorittamisesta.

– Tarjoamme sisä- ja ulkomaalauksia yksityisille, yrityksille ja taloyhtiöille, niin uudis- kuin remonttikohteisiin, Jere Liikkanen kertoo.

– Maaleina käytämme Tikkurilan laadukkaita kotimaisia tuotteita.

Yrityksen toimialuetta on koko Kymenlaakso.

Sisäpintojen maalaaminen on nopea pintaremontti. Kymen Maalauspalvelut auttaa tarvittaessa asiakasta valitsemaan oikean sävyn kohteeseen; kylmä vai lämmin väri, himmeä vai kiiltävä maalipinta. Maalin valinta vaikuttaa huoneen ilmeeseen.

– Talon ulkomaalauksille paras aika alkaa kohta. Rakenteet ovat kuivuneet talven aikana, alkukesän ilma on sopivan lämmin ja yleensä vähäsateinen.

Jerellä on ajatus kasvattaa yritystä vähitellen.

– Toivon voivani työllistää myös muita haminalaisia. Hankinnoissakin käytämme paikallisia palveluita ja alihankkijoita. Haminan elinvoimaisuus on paljolti kiinni meistä itsestä, minkä verran käytämme paikkakunnan palveluita ja tuotteita.

Pikkukaupungin rauhaa ja hevosten kengitystä 

– 20 vuotta pääkaupunkiseudulla sai riittää. Meillä on pieni lapsi ja haluamme hänelle turvallisen kasvuympäristön, Jere ja puoliso Elina Kihlakaski kertovat.

– Helsingissä tuntuu että jokainen minuutti maksaa. Hyvää palvelua saa harvoin. Täällä ei kenelläkään ole niin kiire, etteikö ehtisi kuunnella, mitä asiakas haluaa. Ja jos ei itse pysty auttamaan, otetaan selvää, mistä apua saa ja ohjataan asiakas sinne, espoolaissyntyinen Elina kiittää uutta kotikaupunkia.

– Ihmiset ovat mukavia ja kaikki tarvitsemani löytyy läheltä. Täällä on hyvä olla.

Maalausyrityksen lisäksi Jere kengittää hevosia. Kengityspalvelut Jere Liikkanen sai alkunsa ennakkoluulottomuudesta.

– Kun aikanaan läksin Haminasta Helsinkiin, tapahtui se tytön vuoksi. Tytöllä oli hevonen, ja kengittäjää oli usein vaikea saada silloin kun häntä olisi tarvittu.

Ajattelin, että tuon homman oppii kyllä itsekin, ja opiskelin kengityssepäksi Harjun Oppimiskeskuksessa.

Tyttö jäi, mutta hevoset tulivat; Liikkasella on pääkaupunkiseudulla 200 kengitysasiakasta. Pääosin ratsuja, mutta jonkin verran myös ravihevosia.

– Olen yleensä loppuviikosta muutaman päivän kengittämässä asiakkaitteni hevosia. Yhteydenpito asiakkaiden kanssa ja työkalenteri pysyvät ajantasalla nettiajanvarauksen ansiosta.

Vapaa-aikaa Elina ja Jere viettävät pienen tyttärensä kanssa.

– Täällä Haminassa huomaan, miten meri on minulle tärkeä. Lapsuuden perheessä harrastettiin veneilyä, ja olen liittynyt Vehkalahden Veneseuraan, toteaa Jere Liikkanen. 

Asiakkaan hevonen saa uudet hyvät kengät. Kuva: Julia Mervasto.
TATTOO jättijako 6.5.-toistaiseksi
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli