Auringon kypsyttämä, aromikas, juuri poimittu tomaatti! Makuelämys on jotain muuta kuin talven keinovaloissa kasvaneet tai etelästä lennätetyt kaupan tomaatit. Tomaatti onkin monen kotipuutarhurin suosikki. Sen on huomannut myös Kodin Kukat -puutarhayrittäjä Juha Toikka.
– Tomaattilajikkeiden jalostus on monipuolistunut. Ammattiviljelijöille tarkoitettujen lajikkeiden lisäksi jalostetaan yhä enemmän kotiviljelyyn sopivia, maukkaita ja kestäviä uusia lajikkeita, Toikka sanoo.
Olemme Kannusjärvellä Kodin Kukkien kasvihuoneessa, missä pienet tomaatintaimet odottavat juuri koulimista. Kouliminen, eli siirtäminen suurempaan ruukkuun, tehdään siinä vaiheessa kun tomaatti on saanut sirkkalehtien lisäksi toisen lehtiparin. Näin se tapahtuu: