Haminan talousalueen uutislehti

Kainuun pyssyltä odotetaan paljon

Rönkkö tutustui Reimarin matkassa ensimmäisen kerran Tervasaareen. Visiitti ei jää ainoaksi. Kuva: Timo Sihvo.

Vallikentällä heinäkuussa 2016 pelattu tulikuuma Ykköspesiksen ottelu HP-Imatra on jäänyt lähtemättömästi myös jokeritykki Lauri Rönkön mieleen. Kuuluttaja joutui toimitsijakieltoon, IPV:n pelaaja ajettiin kentältä ja tuohon aikaan Imatraa edustanut Rönkkökin sai kuulla kunniansa.

– Olen aina tykännyt pelata Haminassa ja nythän minä pelaan täällä, oranssipaitaan viime kauden mestarin Sotkamon riveistä siirtynyt mies myhäilee.

Katsojien huudot tuovat hänelle vain lisää virtaa.

Kun HP:n viime kauden tärkein syömähammas, Ykköspesiksen lyöjäkuninkuuden voittanut Joosua Rättö siirtyi Joensuuhun, Haminassa jännitettiin pitkään, kenet HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi onnistuu kalastamaan Rätön tilalle kotiuttajajokeriksi vai tarttuuko kukaan täkyyn.

Hovi pyydysti ison vonkaleen. Maaliskuussa 30 vuotta täyttänyt Rönkkö on iskenyt parhaalla kaudellaan Superpesiksessä 89 juoksua.

Hän muutti Haminaan jo muutama viikko sitten. Asunto löytyi aivan keskustasta.

Miehen viihtymistä ympyräkaupungissa lisää se, että kumppani Mette Leskinen, 22, joka on paukuttanut kovaa jälkeä Kajaanin Pallokerhon kotiuttajajokerina Ykköspesiksessä, siirtyi samalle sarjatasolle Pesä Yseihin Lappeenrantaan. Tärkeä ihminen on vain tunnin ajon päässä.

HP:n sarja-avauksessa on aivan erikoinen lataus Rönkölle, sillä Hamina kohtaa ensi tiistaina Sotkamon Jymyn Töölön jalkapallostadionilla. Seuraavana iltana samat joukkueet iskevät yhteen Vallikentällä. Helsingin matsi on Jymyn kotimatsi.

– Olisin mielelläni käynyt pelaamassa myös Sotkamossa, Rönkkö tunnustaa.

Sekin vieraspeli on tietysti mahdollinen HP:lle ainakin teoriassa. Tie voisi kulkea alemman jatkosarjan kautta. Kuuden joukkueen sarjasta kolme parasta pääsee puolivälieräkarsintoihin. Sieltä jatkoon selviytyvä voi saada vastaansa vaikka mestarisuosikki Sotkamon.

Rönkkö kertoo, että juuri alemman jatkosarjan kautta jatkoon pääsemisestä on puhuttu HP:n pelaajien keskuudessa todellisena tavoitteena. Perustavoitteena on tietysti sarjapaikan säilyttäminen.

Kokeneen jokeripyssyn mielestä joukkueen kantin on kestettävä useammat perättäiset tappiotkin ja tiukkoja otteluita on kyettävä kääntämään itselle.

– Jos emme tappiotilanteista pysty nousemaan, saa sanoa soromnoo koko Superpesikselle, Rönkkö pohtii. 

Lue lisää aiheesta:

TATTOO jättijako 6.5.-toistaiseksi
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli