Haminan talousalueen uutislehti

Haminan Palloilijat valmiina superkesään

Junioripäällikkö Aleksi Orola vaihteeksi grillimestarina.

Vallikentän yleisö hengittää taas pesishuumaa, kun kauden kotipelit alkavat 8.5. miesten Superin ottelulla HP – Sotkamon Jymy. Sarjanousija vastaan viime kauden mestari, asetelma on kutkuttava.

HP:n miehet korkkasivat sarjan jo eilen tiistaina saman vastustajan kanssa Helsingissä Bolt-areenalla. Avausotteluun toi juhlavuutta HP:n ja Jymyn yhdessä järjestämän Taloutta ja sporttia -seminaarin vieraat katsomossa, sekä todella arvovaltainen avauslyöjä: presidentti Sauli Niinistö.

Huomenna Helatorstaina kotikentälle astelevat HP:n naiset. Vastaan asettuu Manse PP.

– Hyvällä mielellä lähdetään Jymyä vastaan, kuten koko kauteen, miesten pelinjohtaja Eerik Häkämies kertoo.

– Katsomot täyteen, miesten pelinjohtaja Eerik Häkämies ja seuran puheenjohtaja Rami Orola odottavat jo ensimmäisiä kotipelejä.

– Viimeisessä harjoituspelissä otettu voitto Imatrasta antoi hyvän itseluottamuspiikin. Harjoituskauden loukkaantumisetkin on selätetty juuri kreivin aikaan.

Haminan Palloilijoiden hallituksen puheenjohtaja Rami Orola katseli sunnuntaina tyytyväisenä Vallikentälle, missä naiset pelasivat harjoituspeliä Hyvinkään Tahkoa vastaan. Ja voittivat.

– Onhan se mahtavaa, että Haminan kokoisessa kaupungissa on sekä naisten että miesten joukkueet Superissa. Samoin myös tyttöjen ja poikien joukkueet.

Seuran talkooväki on myös valmiina ottamaan vilkkaan pesiskesän vastaan.

– Talkoolaisia meillä on noins sataviisikymmentä, lähinnä junnujen vanhempia ja peliuran jälkeen ottelutapahtumien järjestelyihin siirtyneitä. Ilman talkoolaisiahan tämä ei toimisi.

Yhden ottelutapahtuman läpiviemiseen tarvitaan 40-50 talkoolaista, siksi reserviä on hyvä olla olemassa.

Sunnuntainen harjoituspeli oli kerännyt koleasta säästä huolimatta mukavasti yleisöä. Kahvikioski ja makkaragrilli lämmittivät tauoilla. Kahvitiskin takana häärivät ensimmäistä talkoovuoroaan tekevä Tiia Laitinen ja todellinen konkari Riitta-Maija Pekkanen

Pekkasen perhe elää pesäpallosta, sillä lapset, lapsenlapset ja vävytkin pelaavat.

– Kyllähän meillä yhteisen ruokapöydän ääressä lähinnä pesäpallosta puhutaan, Riitta-Maija sanoo.

Tiia Laitiselle ja Riitta-Maija Pekkaselle omien lasten urheilun tukeminen mm. talkootyöllä on tuttua puuhaa, harrastus yhdistää.

Lue lisää aiheesta:

TATTOO jättijako 6.5.-toistaiseksi
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli