Lounashuoneen Aki Porkka sanoo, että Ukrainan sodalla on Suomessakin monia vaikutuksia:
– Viljatuoteet ovat nyt selvästi aikaisempaa kalliimpia, kun tavaraa ei enää tule perinteisestä Ukrainan vilja-aitasta, tuumii Lounashuoneen Aki Porkka.
– Kokonaisvaikutelma vuodesta jää kohtalaiseksi, mutta pikkujoulujen myynnissä emme päässeet parhaiden vuosien tasolle. Ryhmiä toki tuli, mutta niitä oli vähemmän ja ne olivat pienempiä.
Isoille ryhmille ja lounasvieraille Lounashuone tarjoaa päärakennuksen eli entisen upseerikerhon tiloja.
Pienryhmien palvelut on keskitetty entiseen reserviupseerikerhon vaunuvarastoon eli Viinibaariin.
– Siirsimme vaunuvarastosta sotaväen tavarat sivuun ja kesällä 2018 avasimme tiloissa uuden ravintolan. Eksotiikka on ainutlaatuista, mutta olemme saaneet palvelukonseptin pelaamaan, vaikka ravintolan keittiö onkin päärakennuksessa, kertoo Porkka.
