Syyskuussa Reimari kertoi Haminan kauppatorilla kesäisin thairuokaa, marjoja ja sieniä myyvän Sirilak Pakdeen kuulumisista. Kesä on Sirilakille vuoden parasta aikaa, mutta hän on oppinut pitämään myös suomalaisista jouluruuista.
– Thaimaassa ei vietetä joulua, kertoo vuonna 2008 Suomeen muuttanut nykyhaminalainen entisen kotimaansa perinteistä.
– Siellä uusivuosi on juhlapäivä, jota vietetään yleensä sukulaisten kanssa. Silloin grillataan lihaa ja mereneläviä, ja syödään niitä vermisellikeiton kanssa.
S & P Thai Foodin uutteran yrittäjän synnyinseudulla Koillis-Thaimaassa huhtikuulla vietettävä Songkran, eli vanhan ajanlaskun mukainen uudenvuodenjuhla on vuoden suurin juhla. Sirilak tunnustautuu kesäihmiseksi, jolle täkäläinen talvi tuntuu pimeältä ja tylsältä. Joulu on kuitenkin ihan eri juttu.
– Minusta suomalainen tapa viettää joulua on hieno asia, kun perheet kokoontuvat yhteen. Pidän suomalaisista jouluruuista. Myös kinkun nahkasta, jonka suomalaiset jättävät yleensä syömättä.