Marko Hovi ja tyhjentynyt Vallikenttä.

– Ensimmäisenä arkipäivänä Siilinjärvi-tappion jälkeen alkoi uuden joukkueen kasaaminen. Jokaisen pelaajan kanssa käyn keskustelut ja kartoitan tilanteen. Joku heistä jatkaa joka tapauksessa. Pelinjohtajakysymys on auki, sanoo Hovi.

– Joukkueemme superpesikseen koottiin yhdessä pelinjohtaja Petri Pulliaisen kanssa ja talouden ehdoilla oli mentävä. Tähän joukkueeseen meillä oli varaa. Nyt on kuluneen kauden laskut maksettu, piikkiin ei ole jäänyt mitään.

Hovin mukaan joukkue oli parempi, kuin mitä sarjasijoitus lopulta näytti:

– Terveenä joukkue pelasi ajoittain nautittavaa pesäpalloa. Tasomme kyllä riitti superiinkin, mutta kun ukkoja alkoi tippua sairaskirjoille, ongelmat alkoivat kasaantumaan.

HP vahvisti joukkuettaan parilla konkarilla ja muutamilla tulevaisuuden pelaajilla. Hovin mukaan ilman vahvistuksia ei superissa olisi ollut mitään menestymismahdollisuuksia.

– Onnistuimme kohtuullisesti pelaajahankinnoissa. Koskenkorvalta tullut Janne Leppälä oli laatupelaaja, joukon henkinen liideri. Lukkarimme Matias Hangasmaa yllätti kaikki, nyt koko pesäpallo-Suomi tuntee miehen, joka voitti superpesiksen IS-pörssin!

– Konkarikaartin Pasi Rajalan taso nousi koko ajan ja viimeisissä peleissä hän oli mailassa aivan verraton. Hangasmaan haluaisimme pitää joka tapauksessa. Omista junioreista nostamme edustusjoukkueen rinkiin taas muutamia uusia nimiä.

Ensi kausi tuo eteen uudet haasteet. HP on hakenut Pesäpalloliitosta sarjapaikkaa myös naisten ykköspesikseen. Jos paikka tulee, Haminassa on kaksi ykköspesisjoukkuetta.

– Eivät naisetkaan lähde ykköspesikseen pelkästään nykyryhmällä. Muutama kokenut pelaaja tarvitaan ankkuroimaan joukkue menestyspolulle.

Marko Hovin johdolla seura rakentaa ensi kauden joukkueetkin talouden ehdoilla. Jos valtakunnallinen miesten ykköspesis on kallis sarja, kaksilohkoisena pelattava naisten ykköspesis on olennaisesti halvempi.

– Naisten ja miesten joukkueet toimivat omilla budjeteillaan. Satsaukset naisten puolelle eivät ole pois miesten joukkueelta, tarkensi Hovi.

  • Slider image

HP:n nuori lukkari Matias Hangasmaa löi viime kaudella itsensä pesis-Suomen tietoisuuteen.

  • Slider image