Syttyvätkö meijän jouluvalot tänä jouluna? Seuraa keräyksen etenemistä.

Tanssi tahditti iltatoria

7–9-vuotiaat hiphopparit sulattivat kaikkien sydämet.

Haminan iltatorikauden avannut Haminan kaupunginhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Titta Erkkilä hehkutti, että tori on Haminan kruunu.

– Torilla on käyty kauppaa, kahviteltu ja pelattu pesistäkin. Tori on ollut Haminan keskuksena ainakin viimeiset sata vuotta.

– Viimeksi toria uudistettiin 1980-luvulla ja modernisointi lienee jo paikallaan, Erkkilä totesi iltatorikauden avajaispuheessa.

Erkkilä toivoi, että modernisoinnissa päästään kaikkia tyydyttävään ratkaisuun.

– Tekojäärataa en kaipaa. En välttämättä suihkulähdettäkään, mutta yhtä mieltä olemme varmasti siitä, että wc-rakennus ja uusi esiintymislava torille täytyy saada, Titta Erkkilä sanoi.

– Tori on meille monelle kesäinen olohuone. Torilta ostan leipää, vihanneksia ja tietenkin mansikoita. Parhaat kukat saan torilta ja mikä onkaan ihanampaa kuin istua torikahvilassa tuoretta munkkia mutustellen.

Titta Erkkilän avajaispuheen jälkeen esiintymislavan valtasivat Haminan Seudun Tanssijat. Tanssijoiden iltatoriesiintymisestä vastasi Ritva Nevalainen.

Myös kaikki muut iltatoriesiintyjät ovat paikallisia, jotka itse ovat varanneet pitkin talvea esiintymisaikoja Haminan kaupungin vs. kulttuurisihteeri Ilkka Muurmanilta.

– On hyvä, että paikallisille harrastajille on tällainen foorumi olemassa, Muurman totesi.

Ilkka Muurman lähtisi kuitenkin kehittämään iltatoriohjelmistoa siihen suuntaan, että torille saataisiin joku nimekäs, vetovoimainen esiintyjä vaikka kerran kesässä, mutta se vaatisi sponsoreita.

– Viime kesänä kaupungin kuntataiteilija Tomi Pekkola järjesti nuorten iltatoreja. Tänä vuonna kuntataiteilija-apurahan saajaa ei vielä ole valittu. Kohderyhmänä ovat kuitenkin lapset ja tänäkin kesänä kuntataiteilija voisi järjestää kerran tai kaksi lasten iltatorin, jotka olisivat jonain muuna aikana kuin perinteinen perjantain iltatori.

Kuntataiteilija-apurahaa voivat hakea vain ammattitaitelijat.

Black Friday Reimari 7.10. - 27.11. asti
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli